Followers

Wednesday, May 16, 2012

~ Bride To Be ~ DIY Veil Nikah

Hari tu dah upload kat facebook masa proses buat veil ni. Tapi just satu gambar je la. Oh btw, hari ni rasa tak de mood sangat-sangat. Walaupun hari nikah cuma lagi 9 Hari, tapi ntah lah... akhir-akhir ni rasa tak happy. Jadi oleh kerana mood ke laut, maka malas la aku nak taip panjang lebar... Layan kan je la gambar ye.


Ni la gambar yang di up ke facebook tu. Ramai yang suka dan ada jugak yang tak suka. Katanya menunjuk sangat, semua nak tunjuk. Oh, sentap sangat. Biar la nak tunjuk apa yang menggembirakan hati kan. Tak kan nak tunjuk gambar tengah meratap sedih? What ever la....


Yang ni gambar malam tadi. Yang betul-betul dah siap. Malas la nak try pakai sendri. Pakai kan untuk si gemok ni je la.


Ok last picture, fresh dari ladang... Oh sempena siapnye Veil nikah ni, aku nak ucap terima kasih la kepada Encik google, blogger -blogger bride to be dan bekas bride to be yang banyak memberi idea dalam belog diorang dalam penghasilan veil nikah ni... 

Dari korang la aku tau yang kain net tu bukan semua boleh buat veil, apa itu border lace, cara buat veil ni semua.. So kepada bride to be yang  lain, yang rajin nak DIY veil sendiri, rajin-rajin la google okeh... Kalau ade request cara buat veil ni. aku akan buat la satu enrti khas nanti ye tutorial DIY veil nikah ni... 

Satu je nak cakp, bila dah siap buat sendri ni, rasa puas hati gila babas tahap infiniti. 

Sekian terima kasih daun keladi, kalau rajin sila datang lagi =)

21 comments:

Anonymous said...

cantik...

ni@ @in said...

nanti nak buka untuk sewa tak???hehhee...cantik sgt2(^__^)

Nurul Suaidah said...

aini...mabeles...
bule bg info cari net veil n lace yg sgt2 cantik tu katne x? =)

Eye_nee said...

cantik sis...Sabar yer sis....perangai org ni mcm2 sis..tunjuk ini tak boleh...tunjuk itu salah...Yg penting BUAT sahaja apa yg kamu suka....selagi tak menyusahkan org lain...

Aini said...

Syu, semua bahan mentah dibeli kat jalan TAR..huhu...

Border lace - Kedai kain deret gulatis

Kain net Lembut - Kedai kain sebelah nagoya

Manik - Kedai Bunga Riben

Oh border lace tu pun ade kat kedai Bunga Riben tu =)

Si GadisSemasa said...

lawanyaaaa :)

Eliss Mie said...

rajin nya , lawa pulak tu. haihh, diorang jelez tu, x yah layan :)

Grosir Jilbab Tanah Abang said...

pernikahan merupakan langkah untuk membina rumah tangga yang tentram, ayo yang belum nikah mari menysul sist..

mr&ms bOZhiCkA said...

nice sangat veil tu..huhu.. feel free follow my blog k..heee.. bojailuvicka.blogspot.com

sue said...

canteknya........... nak cube wat camnila...*ohideapleasecometome* harap2 menjadi ...aminnn

jezzebeautiful said...

Dear,bleh share x DIY veil ni. How much u spend wat veil ni je?

Qaseh Byezuera said...

nk tau 1 persatu cara2 buatnye lei

Aini said...

Oh ade ye yang nak tau cara dia.. Nanti ahkak update okeh.. jgn lupe jenguk2 slalu =)

Tengku Puteri said...

cantik...nak tau jugak cara buat..hee

Qaseh Byezuera said...

nak tau cepat ea, cdang nk uat ni..majlis bulan 10..nebes plak ni

liyanafadila said...

cantiknyer... mcm mn nk buat nie ... blh share xsis :)

liyanafadila said...

cntiknyer... blh share x sis cr nk buatnyer :)

Aini said...

Perhatian bakal2 perantin sekalian, I dah update tutorial nak DIY veil ni ye.. bleh tgok kt post ni...
http://ceriteras.blogspot.com/2012/09/tutorial-diy-veil-nikah.html

ailin nilza said...

Promosi border lace,sesuai untuk buat veil dan baju
http://ailinnilzaboutique.blogspot.com/2012/09/border-lace.html?m=1

Aikido@MushroomCute@Mariea said...

Cantek sangat sangat sangat....

Thanks atas idea n DIY...

Cik MaR said...

boleh la tempah nnti ni~~hehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails