Followers

Tuesday, April 25, 2017

Ibu Minta Maaf

Zaman dah jadi mak mak ni mencabar sungguh. sabar tu kadang setipis kulit bawang. lagi-lagi bila stress dengan penat. Pulak dah jadi suri rumah, tinggal jauh dari family, dari kawan-kawan kerana ikut suami. Dunia kau kat dalam rumah je dengan anak-anak. Hari ni memang aku stress sangat. Ntah la, rasa macam lonely sangat. Husband cuti tapi ke KL dengan kawan dia untuk repair kereta. Tinggal aku 3 beranak kat rumah. Nak ikut, konon sementara dia buat kereta, boleh la drops aku kat shopping Mall, boleh la aku cuci cuci mata, jalan-jalan window shopping ke kan. Seriusly, bosan aku dah tahap tertinggi dan perlukan kegembiraan untuk releasekan stress. Dan kalau kau kenal aku, memang tahu, aku boleh habiskan masa 4-5 jam pusing dalam mall untuk relase stress, yang mana aku tak dapat buat kat Kuala Lipis ni.

Tapi nak buat macam mana, mereput je la kat rumah, tak dapat ikut. So nak buat kerja apa pun macam tak ade mood dah. Siap masak bubur ayam untuk makan tengahhari dan suap budak berdua ni makan, aku ajak la diorang tidur dengan harapan boleh lah lupakan stress aku hari ni kan. So  berjaya tidurkan Adam dan aku pun lelap la sejam. Intan tak tidur boleh pulak bukak ipad sekuat tidak, maka bangunlah si Adam yang baru jap je tidur men joinkan diri. Aku tak larat nak bangun, biar je la dua beradik ni main, kejap main kejap gaduh, kejap jerit. Urut dada je la aku atas katil. Bila bangun, aku tengok diaorang tengah main barang-barang kerja aku. Bersepah, hilang itu ini.   Aku dah macam kena rasuk setan terus la amukkan kat situ. Kene marah kaw kaw la diorang. Aku marah sampai aku menangis tahu?? Menangis sebab rasa teruknya aku jadi mak tak boleh tahan sabar, campur lagi dengan perasaan stress. Menangis depan anak-anak ni. Sampai Intan pujuk Adam ajak main kat luar bilik. Ya Allah. teruknya aku jadi mak.. memang aku menangis macam budak kecik kat dalam bilik tu. Menangis sambil kemas bilik. Aku penat emosi, penat fizikal sebenarnya.


Upah lepas kena marah

Puas menagis, mandi sejukkan hati terus rasa bersalah berbakul bakul datang. Kesian anak-anak ibu kene marah pasal ibu stress. Tapi Alhamdullilah aku masih boleh control tak naik tangan. So petang tu terus rasa nak tebus rasa bersalah, bawak diorang keluar makan satay kegemaran diorang. Bagi Intan order apa dia nak makan. Dia nak satay, nasi impit ngan milo ais. Adik ikut je kakak makan apa. 10 cucuk, diorg makan habis. Lepas makan, bawak pergi mart petronas. Aku kasi diorang pilih apa je yang diorang nak beli. Mahal pun ibu tak kisah. Beli aiskrim, beli mainan. Alhamdullilah sejuk hati tengok muka masing-masing happy. Mart petronas je la mampu   pergi. Nak ke pasaraya, jauh pulak 40Km dari sini.

Intan, Adam, ibu minta maaf.
Ibu minta maaf sebab tak sekuat dan sesabar ibu hebat yang lain.
Ibu sayang korang berdua.
=(


Wednesday, March 22, 2017

Hello Kitty Town Johor Bahru

Alhamdullilah dapat jugak jejak ke Hello Kitty TOwn ni. Hikhik. Aku ni memang penggemar Hello kitty dari zaman sekolah menengah uolls.. Lepas turunkan pulak minat tu kat Intan.  Last week balik Jb, Papa Intan dengan baik hatinya offer nak bawa ke Hello Kitty ni. Intan ngan apa lagi, terus la Yihuuuuuuu! Bayaran masuk ke Hello kitty town agak mahal la bagi aku hukhuk. Tapi sebab orang offer pergi, kita pergi la.. Hehe. BUkan senang orang tu nak ajak tau. Biasa sampai gaduh aku nak ajak jalan2..haha.


So jom kita tengok cerita bergambar masa kitorang ke Hello Kitty town tu. Oh ya, kitorang ambil pakej Hello Kitty Town sekali dengan  All Park Pass. Rasanya berbaloi ambil Pakej All Park Pass ni sebabnya All park pass tu ada banyak game yang boleh anak-anak main. Anak-anak pun enjoy sangat. Ada Thomas and friend, Bob the builder dan macam-macam lagi la. Jom tengok cerita bergambar 


Harga Tiket masuk Ke Sanrio Hello Kitty Town dan Pakej All Park Pass.



Muka budak excited depan pintu masuk hello kitty town.


Ada show Hello Kitty. Suka gila Intan Masa ni Adam pon suke. Mak iNtan laaaagi la suke.. mihmihmih =)



Tengok muka mak budak yang engah kesukaan dapat salam the real Hello kitty.


Ruma hello kitty. Kat dalam ni apa je semua barang bertemakan hello kitty. Dari kerusi, lampu, meja, alatan dapur semua Hello Kitty Pink Putih Purple uolls. 


Ruang piano


Dapur Hello kitty


Kiut miut je barang-barang dai. Nasib bak melekat siap-siap kat situ, kalau tak, nak jugak bawak balik buat buah tangan.


Dapur idaman gitu 


Lepas tu kita perg kat aktiviti decorate biskut. Kebetulan dah pkul 3, kitorang pun tak lunch lagi, bila dapat bikut je, terus Adam ngap masuk mulut tanpa toleh kiri kanan pon.  Wau sedap! Aku, intan dan papa dia gigih mendeco biskut comel itu. Biskut boleh makan, boleh bawak balik. Sambil deko sambil makan choc chip..haha



Playground lautan bola. 


Barney and friend =)


setle explore hello kitty town, kita pergi kat thomas and friends pulak. Masa tu pun tengah ada show. Tapi tak banyak la snap gambar. Kat sini banyak Indoor game. Anak-anak suka sangat nih. Adam paling suka naik bas yang pusing ke atas tu. Haaa tolong gambar tak banyak .Jadi tak leh nak tujuk. 2 kali ok dia naik bas tu. seronok sangat la tu.


Kakak intan tak tak takut langsung main game ni. tinggi jugak la untuk paras budak-budak kan. Aku pernah naik yang real punya kat Genting dulu. Gila tinggi. Bila dah sampai atas, dia trun ke bawah laju macam tnak terhempas tu, tak jejak bontot aku kat kerusi tu. Seronok. tu..nampaknya mewarisi kebaranian ibu dia ni. Papa dia belum tentu beranai nak naikk benda macam tu..haha.


Game kicir angin. Comel je bapa bapa teman anak main. Intan tu diva sangat, request nak duduk sorang. Ingat aku percaya? Kang tak pasal dah sampai atas ida pergi berdiri macam mana Sakit jantung mak ko.


Pastu ada aktiviti pakai baju maskot ni. Tapi sayangnya aku lupa nak ambil gambar yang siap print di edit comelcomel tu. kalau tak boleh bawak balik sebagai kenangan kan. cis sungguh


Haaa aktiviti ni, menguji kesabaran. Intan buat kejap je. last2 aku ngan papa dia yang setelkan. Dah siap, orang tu ironkan pastu boleh bawak balik.. seronok.


Gitu la.. Banyak agi aktiviti sebenarnya. Dengan tak makan tengahari lagi, dari pkul 2 - 6 petang dalam tu. Tapi enjoy la dalam tu untuk anak-anak. Puas hati dah pernah pergi.  Next nanti boleh bawak intan main Indoorg kat genting pulak. Indor genting tak la semahal Hello Kitty Town ni aku rasa. Hehe..

Tuesday, February 28, 2017

Cuti-cuti Avillion Port Dickson

Lepas meroyan nak ke Port Dickson untuk holiday, akhirnya last week tercapai jugak hasrat aku nak ke sana. Setelah seminggu jugalah duk survey hotel yang best akhirnya aku pilih Avillion Port Dickson. Kriteria pertama dalam pemilihan hotel aku kali ni adalah bilik hotel mesti mengadap laut dan ada balkoni. Sebab percutian kali ni memang aku nak rehat dan relax dalam bilik memandang laut yang luas gitu. Kita pilih bilik Premium Water Chalet, bilik ni betul betul menghadap laut dan balkoni dia extra luas. Seronok sangat uolls. So nak memancing, nak bersantai aman dan damai sangat-sangat. Sumpah rasa tak cukup 2 hari satu malam duduk sini. Dah la banyak gila aktiviti best kat Avillion ni.


Dari segi keluasan bilik cukup untuk mai 4 beranak. Ada katil king yang selesa gila dan juga day bed yang cukup luas untuk Intan dan Adam.  Tnegok la kegembiraan intan yang melompat lompat atas katil tu. Seronok sangat boleh tengok laut dari katil je ha. Bantal pulak punya la banyak. Tak cukup ata katil tu, tu haa dalam almari pun ada extra bantal dan selimut. Kak Nora bagi 5 bintang untuk ini..muehehe. Kat balkoni luar pun ada 2 kerusi santai santai. Balkoni dah la luas, anak-anak seronok la. Aku yang ngeri sebab badan Adam tu halus cukup  muat je nak jerlus melalui pagar balkoni tu. So dia memang selalu kena kunci kat dalam time kitorang kat luar..haha.



Intan dan Adam the explorer. Ada je benda dia nak try test. 



Adam yang pandai berlakon menunjukkan aksi betapa selesanya katil dia dan kakak untuk hari tu. Konon. Kisah benarnya kul 2 pagi bangun tidur bawah ketiak ibu jugak..huhu. 


Balkoni yang besar dengan pemandangan laut yang luas. Seronok memancing kat sini. Suami bawak 1 je joran, dah bergaduh laki bini dua-dua nak mancing, nasib baik ada perkhidmatan sewaan jorang kat sini. Laki yang baik hati pun terus sewakan 1 jorang untuk bini yang konon konon pandai sangat memancing padahal ikat mata kail ngan batu ladung pun tak pandai. Sedih. Haha. Tengok laut tu.. Eee.. rasa nak pergi lagi je.


Untuk bilik Premium Water Chalet ni, kita dapat free evening Cokctail kat Avi Louge yang cantik gila. Tapi sayangnya tempat ni tak boleh bawak kids. So aku ngan husband terpaksa bergilir la makan. 



Sumpah cantik uolls. Ni la Avi Lounge. Hakak mampu ambil gambar view sipi je pasal belah sana ada group yang tengah minum. Tak kan nak snap gmbar diorang skali kan?


Laki hakak gigih ambil gambar sendiri kat sini. 



Yang menarik kat Avillion port dickson ni, suasa dia hijau ja. Binatang pun banyak. Haha. Contohnya merak ni, selamba je jalan sorang-sorang, tak da kandang pun. Anak-anak teruja sangat dapat tengok bird besar ni. 



Tak takut langsung. Jinak je. Cuma bila anak anak aku makin dekat, dia pun slowly berjalan menjauhi anak aku. Haha..Takut dikerjakan mungkin? Tapi kagum sebab pihak hotel biarkan je merak ni merayau tanpa pengawasan. What happen if ada pengunjung yang niat jahat cuik merak cantik ni masuk dalam beg diorang dan bawak balik?? Haaa. Jauh aku pikir kan. Hahaha






Ni masa merak ni acak acah sombong tak nak kembangkan ekor dia. 


Antara aktiviti kitorang hari pertama tu ialah mancing. Tapi sedey sebab time air pasang je (Pagi dan Petang) anak-anak ajak mandi swimming pool. Haaa padahal time tu la ikan banyak kan? Budak, selagi tak bawak, berzikir la dia kat telinga kita kan. So bawakkan je la. Mandi sampai petang.



Petang tu bawak naak-anak mandi swiming pool. Seronok sangat haih. Sampai tak nak balik bilik. Eh, budak budak ni. Tak pe, ibu korang kasi can, mandilah sampai penat, balik bilik terus tidur, boleh ibu ngan papa sambung mancing dengan aman pulak kan..

Dinner kita pergi Medan Ikan Bakar Port Dickson.  Lepas dinner kita sambung mancing lagi time anak-anak dah tidur.  Sampai 1 pagi ok aku gigih mancing walaupun ikan non hado sebab air dah cetek sebab makin surut. Aku excited lagi nak mancing walaupun dah 1 pagi, tapi sebab geng merangkap laki I dah surrender masuk tidur, idok lah aku berani nak tercongok kat balkoni tu memancing sorang-sorang kan? Heee.  Gitulah berakhirnya hari pertama. 


Hari kedua, lepas subuh aku dah semangat mancing lagi dikala lakiku masih mentido.. Air pulak tengah cantik, terus dapat ikan. Punya excited dapat ikan, terjerit jerit panggil laki suruh cabut ikan dari mata kail. Mancing pandai, nak tarik keluar ikan ngeri pulak. Haha. Pastu pergi breakfast, bawak budak budak mandi swimming pool. Pukul 10 nak balik bilik, lalu kandang haiwan haiwan comel ni.  Sekali timing baik, memang masa haiwan ni diberi makan. So kita boleh masuk dalam ni dan bagi haiwan ni makan.


Intan enjoy sangat dapat bagi makan arnab, burung, kura-kura dan ayam dalam ni. Semua jinak-jinak belaka uolls. 


Muka dah penat ni, Tapi masih excited bagi arnab makan. 


Tengok.. Jinak habis.  Adam takut bila burung tu cuba makan dari tangan dia. Dia main campak je makanan atas tanah..huhu. 


Lepas tu balik bilik, sambung mancing lagi kejap pastu mandi mandi dan berposing dengan ikan hasil mancing sebelum balik. Serius memang tak cukup 1 malam je kat Avillion Port Dickson ni. Pantai dia pun kita tak sempat pergi. Bilik maninan anak anak pun tak sempat jenguk. Banyak aktiviti boleh buat kati sini. Duduk 1 malam memang rasa tak cukup. Bila la Avillion nak buat sales, dapat . harga murah, confirm kitorang datang lagi. Hehe. KAlau dapat free laaagi la nak.Huhu.

Ok tu la review utnu kAvillion Port Dickson ni. Terima kasih daun kelad. Next time nak pergi lagi. =)














Saturday, February 11, 2017

Rumah Baru Kami

Hahaha..Entri ntah berapa lama dah peram jadi draft tak publish publis lagi. Baru ni dapat sambung. (Baca sambil doa KekNi sambung sampai tamat cerita ok) . ALhamdullilah dah 2 bulan duduk rumah baru, rumah sendiri. Rumah kg je uolls. Alhamdullilah dan terima kasih kat suami yang menyediakan rumah yang selesa untuk keluarga kecil kami walaupun 4 tahun menunggu. Akhirnya tercapai juga. So entri hari ni kita tunjuk sikit rumah baru kita. Deko masih belum siap 100%. Pelan pelan kayuh lah kan. Iolls bukan jutawan, nak apa semuanya petik jari terus buat uolls (doakan satu hari nanti KekNi jadi jutawan  please). Rumah kami ni tak lari dengan tema merah hitam kegemaran suami. Tapi base cat kita pilih silver terang bagi efek luas.


Ruang tamu kami. Banyak juga barang dari ikea. Sofa dan carpet dari rumah sewa. Nanti nak tukar carpet tu warna hitam / silver atau merah lah kasi matching kan. Nilai 3, mu tunggu aku datang.. Gitu.. Dengar dek laki aku, bernanah telinga kene ceramah banyak sangat duit semua nak baru...hahahah.  Tak pa, yang penting niat kan, niat yang baik untuk kelurga dan rumah sendiri, insyaAllah Allah permudahkan.


Pemandangan dari depan TV, iaitu ruang menuju pintu masuk. Hei, tengok khat atas pintu tu. Tu projek kami laki bini uolls, design dan buat sendiri. Bakal menjadi projek terbaru KekNi nanti tu.  Buaian tu percaya tak kami dapat RM299 saja. Baru tau, kedai perabot buat promosi tapi kena angkut sendiri bawak balik. Nasib muat naik Alza =)



Bahagian dapur pulak. Tema hitam putih seperti dipersetujui bersama.  Dapur kecil je. Comel je senonet uollss.


Ruang makan yang tak siap lagi pasng wallpaper. kekNi pasang sendiri ok. Pun sama tema merah hitam. Meja makan bawak dari rumah sewa hari tu jugak.

Ok tu je la. Nanti kite share gambar bilik bilik pula ya..

Alhamdullilah Habis jugak entri ni hari ni...hahaha


Friday, February 10, 2017

Cara Reset Printer EPSON L120 yang blinking atau Waste Ink Pad Full

Al kisah, Dek kerana tempahan paper bag yan non stop, dan  printer aku pun non stop bekerja sampai la hari tu tiba tiba printer epson L120 aku tu tak boleh nak print dah. Hanya blinking merah hijau tak berhenti. Mula-mula aku google juga la nak cari solution tapi aku punya sibuk dengan pelbagai urusan, terus decide hantar kedai saja lah. Malas pikir. Harap hantar kedai terus setel. Hantar kedai dia suruh tinggal dulu sehari untuk dia check. Lepas 3 hari aku dtg nak amik. dia kata masalah Waste ink pad printer dah full. Kene reset. So hari tu baru dia nak buat aku pulak rushing nak ke KL, lalu tinggalkan lagi sehari printer tu. Esok nya datang, dia kata tak dapat buat. Tak berjaya.. Hahahaha.. Amarah rasa, kita nak cepat, jadi 4 hari tapi problem tak setle pon.

So tadi aku gigihkan juga mengoogle cara- cara  nak reset Printer Epson L120 ni. Malas nak habtr kedai lain, hantar sentre bagai. Lambat. Kerja aku melambak tunggu ok nak guna printer.  Dah tau masalah dia kan, kedai dah bgtau, so kita cari solution sendiri. Kebayakkan solution yang jumpa, yang blogger share online, ada yang tak dapat download softwarenya, ada bg software tak bagi passwird, ada yang suruh email untuk dapatkan link dan sebagainya. Punya la payah. 

At last berjaya juga dapat SOLUTION RESET PRINTED EPSON L120 ni dari link nk ni >>
Complete Epson Resseter 2017 . Latest solution kot. Link untuk download reseeter software masih valid dan boleh download for free. Selain Epson L120, Resseter untuk printer Epson Lain-lain pun ada kat Link tersebut. So kepada korang yang kusut dengan masalah printer Epson yang blinking tak sudah sudah, tak yah bazir duit dan masa hantr kedai. Baca je Solution dia kat link aku bagi tadi. Tak samai 5 minit setle dah. Hari tu kedai kata, kalau dia berja reset printer ni, updah dia RM80 aku kene bayar. Hahahaha... Selamat duit aku buat sendiri..


Sekian, entri perkongsian aku pasal masalah printer epson L120 ni.


Thursday, February 9, 2017

Berangan Cuti-Cuti Port Dickson

review hotel port dickson

Bulan ni sempena bulan birthday, dan sempena nak merehatkan diri mengadap kerja yang tak pernah habis (Alhamdullilah rezeki) mulalah keluar perangai KekNi yang gila baca review blogger blogger pasal percutian kat hotel idaman KekNi iaitu Lexis Hibiscus Port Dickson. Best gila kot hotel Lexis Hibiscus ni. Nampak cantik dan tenang sangat.  Bestnya kalau dapat stay Lexis Hibiscus ni 1 -2 malam. Tapi harga dia mak daduk, boleh buat bayar rumah sewa 1 bulan..haha. Tapi padan lah dengan hotel dia. Selesa, cantik, pemandangan lawa.

Swimming Pool dan sauna dalam bilik satu hal, yang KekNi paling geram tengok balkoni dia yang luas mata memandang ni. Cantik gila kan. Berangan la malam malam duduk situ sambil makan megi cup. Haha. Nak sangat ni. Kalau duduk Lexis Hibiscus ni confirm tak keluar bilik. Nak menikmati punya pasal..hehe.Duk berehat golek golek atas katil empuk, swimming, malam malam lepak tengok laut. Aduhai. Bestnye la.

Lagi best kalau dapat sponser duduk Lexis Hibiscus ni. Ada sapa nak sponser KekNi stay kat Lexis Hibiscus ni baran 1 @ 2 malam tak? Gagagaga.. =)

Wednesday, January 25, 2017

Al-Fatihah Kepada Allahyarhamah Seripah Rogayah

Di awal tahun 2017 ini keluarga suami di uji dengan pelbagai perkara yang kami tidak jangka. Tapi di sebalik ujian ini kami bersyukur kerana Allah aturkan setiap satunya dengan tidak terlalu membebankan, malah terasa macam semua ujian ini di aturkan dengan baik sekali.

Ujian PERTAMA

Sedang mengira hari untuk majlis Perkahwinan adik ipar (Adik suami) yang bakal berlangsung 14 Januari, Tok Umi (Arwah) dikejarkan ke Hospital sebab masalah pernafasan. Keadaan agak kritikal sebab tok umi dirawat di ICU. Jadi seluruh ahli keluarga agak sibuk berulang alik ke Hospital untuk jaga dan pantau keaadan Tok Umi. Memang tak ada persiapan macam nak kenduri kahwin pun kat rumah masa tu. Alhamdullilah seminggu lepas tu Tok Umi boleh keluar dari hospital. Tapi keaadan dia still lemah. Jadi kami bertwakal saja dan mula persiapan perkahwinan Inah (adik ipar) secara sederhana. 2 minggu lepas tu Inah pun selamat nikah. 

Ujian KEDUA

Genap seminggu Inah nikah, balik dari bercuti ke Langkawi sabtu pagi, waktu itu lah tok Umi menghembuskan nafas terakhir. Tapi Tok Umi pergi dengan tenang sangat. Dia pergi lepas semua cucu cucu rapat dia jumpa dia. Kebetulan yang Allah atur. Semua cucu rapat dia dapat jumpa dia hari terakhir dia kat dunia. Semua cucu cucu rapat dia yang kt KL, ada balik weekend tu walaupun kalau ikut logik, diorang dah balik last week masa wedding inah, mestilah penat nak balik lagi minggu ni kan? Tapi semuanya balik atas pelbagai sebab yang Allah dah aturkan. Kagum.  Suami aku pulak kebetulan kerja siang, jadi malam tu sempat jumpa TOk Umi jugak. Dan Inah yang terakhir salam tok Umi masa tu tangan Tok masih hangat dalam 12 tengah malam. Tapi bila bibik dan tukar pampers tok lepas Inah salam tu, badan Tok Umi dan sejuk sangat2 dan tok ada respons. Doktor sahkan Tok meninggal dalam pukul 12- 1 pagi. 

Ujian KETIGA.    
Selesai hari ketiga Kenduri Tahlil Arwah Tok Umi, Hujan turun tak henti henti. Dan kampung pun dah mula banjir. Banjir besar sekali lagi. Sampai kawasan perkuburan pu tenggelam. Ya Allah. Tapi Allah tu maha penyayang kan. Dia datangkan banjir selepas selesai urusan kebumi dan kenduri tahlil Arwah. Tak boleh bayangkan kalau dia datangkan banjir sama waktu dengan hari kebumi arwah TOk Umi. Tapi Alhamdullilah semua dipermudahkan.Cukup kenduri tahlil 3 malam selesai, baru banjir datang. Harap-harap banjir semakin kurang la dan tak lama macam musim banjir 2 tahun lepas. Sekarang ni tengah tunggu hujan reda dan keadaan kembali pulih.

Al-Fatihah untuk Arwah Tok Umi...

Friday, January 20, 2017

KekNi Kembali Uollls


Hai. Ape khabar korang semua? Lamaaaaaaa sangat tak bersiaran. Serius aku bizi teramat bizi 2 bulan ni. Petamanya bizi dengan hal pindah rumah, . Keduanya bizi amat dengan tempahan yang Alhamdullilah macam air terjun mencurah curah masuk. Rezeki Allah bagi. Alhamdullilah.  Maklumlah nak masuk rumah baru, banyak yaaaa pakai duit. Jadi usaha harus lebih keras doa pun perlu lebih lebih dan lebih. 

Alkisahnya sebelum betul betul pindah, kita nak la rumah tu lengkap dengan benda basic bagi cukup. Tapi bila dah pungah-punggah barang, alahai semak sangat mata memandang banyak barang kat dapur yang nak simpan bertingkat tingkat banyaknya. Tak boleh nak konsep basic sangat, letak saja semua kat bawah table top sangat la cannot. Nak la ada kabinet dapur siap-siap sebab pening tengok banyak nau barang. Sesenang anak-anak aku buat main dan buat sepah. Nak kabinet tapi duit dah habis banyak beli barang letrik, lampu kipas, pasang tiles,cat rumah, tukar pintu lawa bg upgrade sikit, semua la kan. So untuk kabinet kene kerja keras tak reti bawak bersabar nak jugak semuanya ada kann..


Lalu.. Ini bukti kerja kerasku..haha. Memang bizi menggila. Masuk pulak hujung tahun,  tempahan Kalendar 2017 dah open, lagi la tempahan non stop. Tangan macam sotong. Sambil buat design sambil print sambil reply pm customer. Kau tengok saja meja ahkak masa tu. Memang tak ada space. masa ni belum pindah rumah lagi, Bilik kecil cinonet ruma mertua masih menjadi markas kerja hakak.



Ni menyiapkan tempahan 10 ribu , 10 K yaaaa.. 10 K printed paper bag. Ya ampun, sampai sakit pinggang demi mencari rezeki.Haha.  Nasib baik lah tahun ni tempahan kalendar kilang boleh terus poskan kepada customer. Tempahan kalendar dah la banyak gila. Macam tahun lepas, aku salah teknik, every tempahan kalendar kilang pos ke aku dan aku pulak mengangkut ke Pejabat Pos untuk pos pada customer. Bayangkan dalam seminggu tempahan kalendar 5k, 5k la aku ngangkut ke pejabat pos. Tapi tahun ni Alhamdullilah urusan dipermudahkan. Kilang handle semuanya. Aku just ambil tempahan dan buat design sajo..

*** Ok itulah kisah kebizian KekNi yang sebenarnya. Untuk info, entri ni pun elok dah sSEBULAN lebih jadi draft tak sambung sambung, baru hari ni ada masa sikit nak sambung.. Haha.. next entri insyaAllah kita story pasal rumah baru pulak yaaaaa...


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails