Followers

Saturday, November 9, 2013

Siri Drama Surirumah : Bila Suami & Anak Demam

Hai..Dengan ini aku melancarkan satu drama berepisod yang tak tau banyak mana episodnye. Episod pertama dimulakan dengan kisah Surirumah dengan Suami & Anaknya yang demam... 

Last week kan bola Pahang lawan Kelantan kat Shah Alam kan, suami ku yang tiba-tiba gila bola pun pergilah menjinkan diri. Padahal hari Ahad tu, dia kerja tau siang tau. Sanggup ambil halfday Ahad tu. Tengahari dah balik rumah siap-siap nak pergi stadium. Hailaaaa.. Kan tengok dalam tv tu masa game tu hujan punya lebat kan? Walaupun stadium berbumbung, tetap kena hujan dik non. 

Habis game terus balik. Bayangkan, KL - Lipis macam sebelah rumah je dia buat. Sampai rumah pukul 4.30 pagi. Pastu pikul 7 pagi terus pergi kerja pulak... Langsung tak rest. Hambik.. Terus demam.. Ya Allah punya la risau demam macam tu punya teruk. Sampai begegar katil kaki dia mengigil. Siap lah dapat pakej urut sambil bebel...  


Berapa hari lepas tu Intan pulak demam, berjangkit la tu. Ni lagi teruk, menjerit memekik bila demam. Sian sangat. Ibu pun ikut nangis.  Bawa pergi klinik, 2 jam tunggu turn nak jumpe Doktor. Bila dah jumpa Dr, dr just check dada dia, belakang dia je. Suhu pun tak check okeh.. Terus cakap ok, g amik ubat.  Marah sangat aku. Tak berbaloi langsung. Nasib baik lepas bagi makan ubat dia dah ok sikit ni.

Jom layan gambar mangsa kemenangan Pahang lepas papa balik stadium pagi tu..


Ye.. Sy juara


Haip!!


Good Job!


PAHANG!

2 comments:

ijad said...

salam ziarah

aznor ibrahim said...

ini cam same kes ngan ayah aqeel je..bahana g tgk bola..nnti nak up entry jugak la..haha

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails