Followers

Thursday, July 17, 2014

Popia Simpul & Cinta Tersimpul Rapi


This is Kueh Raya. Popia simpul namanya.. Kueh raya pertama untuk tahun ni.. Kedua dan ketiga tak tau lagi ada ke idok.. Rasanya tak dek.. Nak buat popia simpul ni mudah je.. Cuma yang penting kena cari kulit popia yang betul la.. tak boleh sembarang, nanti boleh kena darah tinggi. Bukan pasal kandungan gula ke kolestrol ke ape ke, tapi sebab kalau terbeli kulit popia yang jenis cepat kering dan kurah elastik, memang boleh buat ko naik darah membuat benda alah ni..muahaha..

Aku sampai 3 jenis kulit popia beli baru dapat yang elok. Setelah dibuat uji kaji, kulit popia jenama KG Pastri adalah terbaik untuk buat Popia simpul. Pasal dia lembab, tak cepat kering, sangat elastik dan tak mudah koyak bila ko simpul..Best sangat bila simpul simpul berjalan lancar, 400 biji sekejap je settle sambil join mertua dan adik ipar layan drama korea lepas balik terawikh..

Intan?? Sangat suka okeh.. Mentah2 pun dia main sumbat dalam mulut.. Perangai papa sangat kuat makan.. Seksa juga kalau buat benda ni time dia tak tido lagi.. Sekejap sekejap datang ambil sebiji dua biji.. Amboi tak sempat buat raya kalau gitu...   

Raya Raya Raya... 9 hari lagi nak balik JB.. Oh oh balik raya... Oh oh balik Raya... Hati Girang.... =)

1 comment:

calrase patrick said...

wow ada Popia simpul rasa sket boleh? salam perkenalan :)
CalrasePatrick

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails