Followers

Tuesday, October 21, 2014

Mengandung Kali Kedua, Intan Nak Jadi Kakak!

Haha.. tak tau macam mana nak mula.. Sebenarnya masih macam tak percaya aku sedang pregnant kali kedua... =)   Omg iolls mengandung lagi.. Pandang Intan lama-lama.. Budak ni dah boleh ke jadi kakak? InsyaAllah... Allah tu yang merancang segala galanya.. Dia tahu bila masa terbaik apa yang direncanakan untuk kita... Aku pun beberapa bulan sebelum tu rasa sweet sangat bila tengok budak kecil yang dua beradik.. lagi lagi kalau dia dua girl... Comel sangat!  Suka tengok anak blogger Jemah Virus padu kat blog dia... Sweet je membesar sama-sama.. Memang suka sangat tengok..huhu

Lepas tu semalam terbaca blog Irine Nadia, rupanya dia pun tengah pregnant anak kedua juga... huhu... Fiska Medina anak sulong dia pun lebih kurang Intan bayanya... InsyAllah kalau di Izin tuhan, bulan 7 2015 la adik Intan keluar. Tak kisah jantina, janji sihat & sempurna segalanya... Dapat gigirl pun comel, dpat boboi pun ok... =) Semoga kandungan kalai ni tiada masaalah dan mudah buat Ibu..  

Beberapa hari sebelum tahu aku pregnant, memang aku rasa penat sangat. Cepat sangat penat, moody, lesu... Bibik plak tengok keadaan aku macam tu duk cakap kamu tu masuk angin masuk angin... Padahal sebenarnya dah masuk baby dalam perut ni bibik! Hahaha.... Pregnant kali ni aku sangat la terliur dengan asam. Sebelum tau dah pregnant, memang macam macam asam aku beli, pantang nampak, mesti nak.. Tapi tak makan banyak la, makan sikit, terperuk dalam peti ais. Cuma rasa keinginan tu je membuak buak masa nampak. Biasalah.. Ibu mengandung memang over selalu kehendaknyaaaa... kannn... 

Intan? Makin manja, makin lasak... Aku harap cecepat dapat pindah rumah sendiri supaya aku dapat control dia dengan mudah sikit, so aku tak letih sangat... 



2 comments:

Cik Aish said...

tahniah..hehe

SYANI said...

Tahniah.. jaga diri & baby elok2..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails