Followers

Wednesday, February 17, 2016

Menang Voucher Giant. Mydin & Tesco RM1000 Kononnya


Yeahoooo... Amboi bukak bukak google terus keluar popup page terpilih memenangi baucer RM1000 untuk shopping kat Tesco, Giat atau Mydin. Best sangat la kan kalau betul. Mula-mula macam nak percaya jugak, gatal gak tangan nak klik link yang dia bagi, tapi hati KekNi ragu-ragu pulak. Pastu siap ada tempoh masa tu nak kena jawab soalan. 3 minit je. Mule la KekNi ko yang tamak haloba kalau pasal shopping ni jadi gelabah. Nak klik ke tak, nak klik ke tak?  Ye la sekarang kan macam macam teknik scam dan orang nak menipu ni. Mula mula memang macam nak percaya sebab tetiba guna nama Microsoft 2016 Award, then tahu pulak kita ni pengguna Celcom.  


Srcoll ke bawah Siap ada komen lagi konon konon antara yang berjaya redeen baucher ni. Lagi la KekNi gelabah. Aku nak, aku nak!  Tapi yang menggongnye, semua link yang komen tu tak bole klik pun kalau nak tau detail. Ayat pun skema sungguh. Nampak sangat membongak. Lalu KekNi pun terus gunakan kuasa Google. Google pasal kes macam ni. Dan terbukti ramai kata ni penipuan untuk collect data peribadi kita. Lagi-lagi bagi pengguna perbankan internet tegar macam KekNi ni. Sonang-sonang je diorang dapat semua maklumat peribadi dan bank kita nanti if kita terklik link yang diorang bagi. 

So hati hati ok. Jangan nak berangan jauh jauh kalau orang offer voucher shopping seribu tu. Kalau bagi printed punya bauceer, sap sap soi boleh terus pergi shopping tu tak pe. Tu KekNi akan jadi orang fist shopping nanti. Haha. Kalau nak suruh klik itu ini, isi form bagai semua tu, sorry tak payah layan ok kalau tak rugi di kemudian hari. Nanti  voucher RM1000  tak dapat, duit kat bank pun lesap. Nangis la tak berlagu...

Sekian nasihat khidmat masyarakat dari KekNi engkorang.

Tata. 

1 comment:

SYANI said...

Pernah gak kena, tapi malas nak layan...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails