Followers

Friday, December 30, 2011

Preparation Yang Tertangguh


Walaaaaaah... dah akhir bulan 12 dah.. Beberapa hari je lagi nak masuk tahun 2012.. Berapa bulan je lagi tarikh keramat tu nak sampai. kadang rasa macam lambat je lagi. Tapi bila dikira-kira balik mak hai, garu kepala pikir sempat ke tak sempat ni ha nak buat persiapan...

Kalau tengok kat facebook, tiap-tiap weekend ada member kahwin, ada je invitation untuk weekend seterusnya, tu yang rasa macam lame je lagi turn aku tu. Gamaknye, makin la liat nak mula sambung buat preparation lagi..

Tapi setakat ni, benda-benda besar kebanyakkan nye aku dah setel kan...

Booking Dewan - Done
Booking Bridal - Done
Booking Photographer - Done
Tukang Masak - Done

Tapi yang tak done nye banyaaaaaaaaaaaaaaak lagi.... Antara yang penting...

Kursus kahwin - Jangan kata pergi, booking pun belom.. Oi.. Makan hati tul ngan En Tunang tu.. Pegi sendirik kang..

Baju Nikah - Kain tak cari lagi, tailor pun haram tak jumpe lagi... duk berangan tak habis tengok majalah pengantin je.

Kad Jemputan - Ni la hai... Pun tak start lagi berusaha untuk mendapatkan nye... Padahal mak ngan orang sana dah mula berkata.. I jawab 'senyum..tak perlu kata apa-apa..' =)

Barang Hantaran - Owh.. ini banyak jugak modal nak keluar ni.. orang tu dah la demand nak macam-macam... List dah ade, tapi kaki masih belum rajin melangkah untuk mencari...

Goodies - Ini, benda ni, kadang rasa macam tak payah, tak membazir. Tapi bila pikir balik, perlu jugak... Lama duk pikir.. Nak bagi ape ye yang memberi manfaat kepada tetamu dan tidak mendatangkan pembaziran... dah ade dah dalam palaotak tapi masih memikir...

Oh itu je yang aku ingat setakat ni.. InsyaAllah bulan depan aku akan kembali bersemangat dan rajin meneruskan perjuangan yang belum selesai ini...Cewah...Hehe






3 comments:

ZaraAyed said...

cepat2 gi kursus kawen nnti kena beli borang nikah, pastu kena cek HIV pastu kena gi balik jabatan agama untuk interview nnti die bagi nama imam kena jumpa imam lak.. kena buat dari skang :)

Si Gadis Semasa said...

wahhh . goodluck . bnyk lagi benda tu . ^___^

Nabiel said...

wahhh~dh nk dkt tuh!hehehe
gdluck yea aini!prepare awal2..bt list lah..kn sng..target jek tarikh mne nk bt..pasti g bt btul2..jgn tngguh2..=)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails