Followers

Saturday, February 2, 2013

Baju Baby Dah Siap Basuh... Yeah!!


Hari Jumaat semalam adalah cuti hari Wilayah, so ambil kesempatan yang ada untuk basuh baju baby. Rasa rasa macam dah cukup dah kot baju2, tuala, selimut, bedung semua tu untuk basic newborn. Nanti lepas lahir kita beli lagi ye baby, masa pantang tu ibu klik klik je beli online, sonang....


Basuh tangan je... Mula -mula kita asingkan kepada 2 baldi, satu yang bewarna warni, satu lagi putih. Takut ada yang turun warna kan..  


Lepas tu kite rendam dengan sabn ABD pureen ni... Wangi tau bau dia, memang bau baby sangat. Harum semerbak bilik air...huhu


Selepas direndam, di gosok gosok sikit dengan tangan, di bilas dan diperah... Jadi la satu baldi je...


Tshirt, romper dan sleepsuit baby... Cukup la tu kot kan... 


Set baju ber butang depan.. Ada 6 set je nih, cukup tak agak-agak nye yek? 


Sapu tangan, barut, sarung tangan, sarung kaki dan stokin. Mak aih, bercinta nak sidai benda kecil kecil ni... Sampai duduk bersila aku...huhu..

Tu first batch punya basuhan. Batch kedua pulak tak sempat nak snap gambar sebab dah penat. Batch kedua  tu basuh segala tuala, bedung, selimut dan lampin baby... Semua tu masuk mesin basuh dan putar jek.. Tak larat dah nak basuh tangan... hehe... 

Esok papa dia datang kita ajak pergi carefour cari bekas untuk simpan baju bay ni, beg hospital ibu dan beg hospital baby... Dah 7 bulan lebih ni kena lah bersiap sedia dengan apa juga kemungkinan kan... Lagi lagi bila duk jauh dari suami ni... 

Ok daaaaa....


4 comments:

cik chinta said...

waaa...cmbest. kt x bli ape lg. da 6 bln lbih. igt nt 7m br start mebeli.

Wawa Tasliman said...

wah comelnya baju2 baby..

Anonymous said...

comelnye tgk baju2 baby tu terasa mcm nk mengandung jgk la..

zafairMAS_shakleeSITE said...

Hai.. Bestnye.. Comel2 bju bb, rase xsaited plak nak mendobi nanti.. Grm ngk bju y cmey tu bersidai..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails