Followers

Monday, July 6, 2015

Stress please go away!

Ntah tak taumla bila stress nak pergi jauh jauh dari hidup aku. Aku ni jenis kalau memikir satu masalah tu, payah nak stop pikir until masalah tu selesai. Tak macam orang lain, duk mulakan masalah, cakap,itu ini kat aku pastu buat dont know je pasal masalah tu, biar aku pulak yang seksa menanggung nak memikir the solution sepanjang hari.. Stress aku stress.

Hari ni aku melepek atas katil je. Pasal stress lalu tak da mood nak buat apa pun. Adam pulak dul nak mengempeng je, tidur kejap bangun. Kejap bangun. Lagi hangin bila Adam baru tutp mata 5 minit, kakak dia datang buat kacau... Betul nak bertukar jadi hulk aku ni tau. Kalau dia tak datang kacau usik adik dia dekat2, dia terpekik pekik pulak buat busing, turun naik tangga hentak hentak kaki sampai adik dia terkejut terkejut bangun.. Bila dah bangun tu comfirm la nak sambung mengempeng lagi... Stresssss mak nak!  Nak tutup mata hilangkan stress pun payah.

Ni nasib baik kat rumah famly snediri, boleh la aku terbongkang je sebelah adam kalau stress.. Tak banyak gangguan lain selain perangai Intanyang makin hari makin mencabar kesabaran.  Aku dulu  masa blum kawin cukup menyampah bila tengok budak kecil nakal2 pastu mak bapak dia tak reti mak marah, just cakap ' adik.. Janganlah macam tu, jangan la macam ni..' Contohnya la kan. Dala, hati aku masa tu, kalau aku ada anak nanti, nakal macam tu, aku tak cakap lelembut dah macam tu, memang aku akan bangun dan stop kan dia dari buat benda benda nakal macam tu. Hakikatnya, bila dah anak dua ni, aku tak larat dah nak stopkn semua kenakalan intan. Kalau dulu ye. Tapi selarang, aku just mampun cakap benda yamg sama... ' intan... Jangan la macam tu, intan jangan la macam ni.. Intan bla bla bla...' Tak larat. Tak larat..

Walaupun tak puasa, hari ni aku bercita cita masa berbuka nanti nak order Mcd.. Lantak la nelum habis oantang pun. Aku stress. Aku nak makan. Sekian.

1 comment:

suhailah hamid said...

Bersabar ye. Mmg itu adalah cabaran jd mak :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails