Followers

Saturday, December 11, 2010

Melampau! Satu Entri Je Dalam seminggu?

Ni Onjeng. Pengganti Nini. Di panggil Onjeng singkatan kepada Gonjeng. Beliau sangat gonjeng tahap maksima setiap kali lepas minum susu, berlari, melompat bagai nak gila. That why di panggil Onjeng. Walaupun begitu, beliau sangat manja sampai mak tak sampai hati nak suroh dia tidur luar macam adik berdik beliau yang lain.

Jenis kalau nak tidur mesti kat badan orang. Tengok je la gambar ni. Masa ni aku tengah mengadap laptop ni, lepak atas sofa baring secara mengiring. Mula-mula si Onjeng cuma duduk situ sambil tengok laptop. Pastu, pandang sekali lagi, dah pengsan dah tidor atas aku. Suka hati mak die je tidor macam tu.

Beliau memang gitu. Mana nak je dia tidur. Kadang, orang tengah baring, selamber dia je lading kat leher orang, hujung kaki, atas perut. Dh tu, aku nak alihkan tak sampai hati. Pasal comel gila babas kot beliau tidur macm tu. Terus snap gambar. Tepek kt sini. Dan jadilah satu entri untuk minggu ni. Yea Yea Yea Yeaaaa...

p/s : Melampau tak? Haha..


3 comments:

ZACK ENTRY said...

manjanya kucing..=)

SINGALAUTMETRO said...

untung onjeng. kucing lain belum tentu dapat masuk blog macam dia. tentu dia akan lebih melompat bagai nak rak kalau tahu gambar dia ada dalam blog kan

ASaDa RyutaRo said...

hahahaha.. nasib baik ade.

nasib baik adik beradik dia yang lain xde perasaan cemburu ke ape ea. kalau tak, mesti dah kena sisih onjeng ni dari family dia..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails