Followers

Saturday, December 4, 2010

Blueberry Cheese Tart Semakin Maju


Maju apekah? Maju dari segi rupa la.. Maju la sikit daripada masa first time buat dulu yang comot-comot dulu tu. Ni ntah kali ke berapa buat, dan kali ni special sebab dibuat atas tempahan dari akak kerani kat office. Baru dapat hari ni, terus tempah lagi sebalang nak amik besok malam pulak..Alhamdullilah =)

Ni hasil yang dapat malam tadi. Sebalang besar tu tempahan dari akak kerani. Yang 3 biji dalam kotak-kotak plastik tu untuk free sample (paksa adik aku bawak pergi opis die..haaaaaaaaaha!), dan yang dalam tupperware tu baki untuk makan sendirik.

Hamboi, bisnes sekarang kan.. Almaklumlah, dah nak jadi penganggur lepas ni kan, kena cari duit extra sikit...haha... Eh korang nak rasa? Kalau area jb boleh aku bagi free sample.. Tapi kalau luar jb tu susah sikit, kang termasuk kos penghantaran dah tak jadi free sample plak dah kan..huhu


Satu balang ni ada 50 biji blueberry cheese tart yang kaya rasa. Harga RM 30. Mahal ke? Kalau kate mahal, nanti aku tukar krim cheese tu ngan jem nenas jek, murah sikit kos..haha. Anyway penggemar cheese memang akan susah nak berenti makan la, lagi pulak dengan inti blueberry kat dalam tu, sampai nak pejam2 mata masa makan..haha.. <--over kau! Ok sekian =)

10 comments:

nizamsani said...

nampak sedap.

ika~~ said...

pandainya wat tart..
nak sample tu..nak..nak..

Zaharah said...

ade kemajuan..
harga 3m tu standard la tak mahal pon...
jd busines women eh..
gud lak, resepi noi yg kite buat mmg sume sedap2.. boleh laku ni kalo jual betul2..

Aini said...

ika : duk jb buleh saje diberi =)

Zara : malu... *_* haha

Zaharah said...

malu ape nyer..
betul la resepi noi bagi sume menjadi kite buat & sedap..

cume yg blueberry cheese tart yg noi ajar cara baru letak jem kt dlm blom try lg..hehee

raya nnti baru try :)

cik3zza said...

alamakkkk..
terliur la tgk.. nmpk sedap..
nk free sample tp dh terkeluar dari area jb plak..huhuuuu..

truskan usaha utk berbisnes..!!

kak ina kl (1) said...

wah memang cantik..paling malas nak buat kulit dia..

samanosuke_04 said...

nampak pun menggoda biskot nie, hehe patutlaa murah rezeki.. hoho, eh nie first time aku singgah sini ek? salam ziarah..

laGenDA KodOk HijAU said...

wahh rindu kat kuih tart tuu hahaha

su said...

blh saya salin resepi ni, nak luaskan lg klu boleh..mtk halal erk....pernah cuba...sedap...adik2pn suka

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails