Followers

Saturday, January 7, 2012

Lagi Design Baju Nikah Idaman

Hoyeaa selamat pagi sabtu.. seronoknye hari ni tak kerja, bergolek-golek atas katil ye. Oleh kerana hari ni tak kerja, maka malam tadi aku pun stay up la sambil google google design baju nikah. Dasar perempuan yang tak pernah puas..haha.

So hasilnya marilah aku ak tepek kat sini.. Cecantik ko..Gojes amat..
Simple but nice... Ni la gambar first yang buat aku terlopong sebentar malam tadi. Cantik kan kurung moden Siti Nurhaliza ni? Sesuai kan kalau buat baju nikah. Baju kurung moden tu biasa je. Tapi part kain tu yang cantek amat... Suka sangat-sangat.



Fesyen kain ni kalau tak silap namanye mermaid skirt kot kalau baca dari blog rizman ruzaini. Oh ye, kebanyakkan gambar dari entri ni di ambil dari blog Rizman Ruzaini, fesyen designer yang terkenal, meletop dan dabommm..huhu.. Dari blog die tu banyaj fesyen yang dress, skirt gaun yang lebih kurang patern nye yang macam aku berkenan ni contohnye macam dress fazura ni.. Cantik kan???.

Tapo over ko nak nikah pakai macam ni.. Bersanding bleh la.. Tapi pic siti kat atas tu sesuai kan buat nikah? Lagi satu, yang aku rasa paling sesuai designya untuk nikah ialah gambar bawah ni... Simple but nice kan... Imagine la warna baju tu jadik putih.. Peh aku start berangan..


Kan? Kan Kan? Baju dia pakai la kain lace, pastu lining siap-siap. Tak kuase mak nak pakai inner, lining siap2 je nak... Cantik kan? Kan ? Kan? Kat bawah ni pulak design yang sama cuma erra fazira ni guna kain sifon kot untuk baju tu... Biasanya klau nak nampak cantik, tambah manik kan... Tapi tak kuase la... Beli je kain lace yang dah siap manik dan sulam kan...

So.. Bertambah lagi design baju nikah yang menarik perhatian ahkak ang cerewet ni.... dah boleh kot nak beli kain.. Ni, nak pergi jalan TAR ni ha survey-survey... Daaaa...

6 comments:

shera haifa said...

comel2.. wat yg cm baju CT tu ok.

Nabiel said...

wahhh..bkn main bju idaman dia!hehehe..
gdluck aini!=)..

Kujie said...

warna apa?

tu pun satu hal nak buat pilihan juga

mai aliyah said...

cantik yg atas sekali! yg siti pakai...=)

whyza said...

berapa meter agaknya kain nak wat kain mermaid tu yer?

♛ Nazirah a.k.a Naz ♛ said...

rasanya sekrg fesyen mermaid nih dah in.tgk artis ramai kot yg pkai fesyen nih..tapi jgn ketat sgt kat punggung udah.heheh

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails