Followers

Friday, January 6, 2012

Fesyen Baju Nikah

Sekarang mood duk tengok design baju nikah.. Plan nye nak baju kurung moden yang biasa je macam orang buat nikah selalu kan. Tapi tang kainnye tu nak lain sikit. Nak kembang kembang gitu...


Macam ni ha... Maaf la gambar ni dah lama search kat google pastu terus save. Tak ingat ambil dari blog mane.. Mintak izin ye tuan punya gambar pinjam kejap... Cantik kan kain dia..Rasanya pakai kain sifon tu.. Soft je.. Sedap je mata memandang..


Ha ni pun contoh satu lagi fesyen baju nikah yang cantik. Mintak maaf sekali lagi la kepada tuan punya gambar sebab tak ingat ambil dari blog mana, jd tak boleh nak kredit.... Tapi baju awak sangat la gojes lagi-lagi part kain tu....

Ha yang ni pun kurung moden dengan jenis kain kembang yang sama. Tapi tak pakai kain sifon. so kalau baju nikah, kainnya pakai kain satin, aku rasa kadi macam ni jugak kalau ikut design baju Cik Siti kita ni... Suka jugak.. Cantik sesangat...Like 800 kali.


Yang ni pun patern kain kembang jugak. Tapi bahagian peha tu macam ketat semacam je. Dan boleh bayangkan keseksaan yang akan dialami masa duduk bersimpuh masa nak akad nikah tu nanti kang dengan kain ketat cam ni... Tapi memang cantik kan...

So tu la antara design yang menarik perhatian aku. Sekarang ni duk pikir nak buat baju kurung moden tu untuk bahagian kain kembang tu nak pakai kain sifon ke kain satin je.. Tailor mybe mak je..hehe... Tapi masalahnye kain pun x beli lagi sebab masih binggung nak beli kain ape...huhu... Ohlalala...


sek

2 comments:

♥ Syikin_My ♥ said...

cantik

Aisyah Lee said...

huhu, mood saya pun cari baju nikah. sampai pening.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails