Followers

Saturday, July 30, 2011

OMG... Keterlambakkan Kasut Yang Baru Disedari


Terkejut kita wak, masa mengemas pagi tadi terjumpa kasut-kasut ni semua wak. Bukan buat-buat terkejut tapi seriously wak, kite hampir terlupa kite pernah beli semua kasut-kasut ni dengan gembiranya dulu tapi telah memeram kasut-kasut tersebut dalam almari kasut bilik atas macam nak buat tapai.

Tapi jangan la awak-awak semua menuduh saya sebagai perempuan yang membazir, tak tahu dirik, gila kasut, melampau dan sebagainya tanpa mengetahui sejarah kasut-kasut tersebut. Ye, rak kasut kat bilik atas tu memang tempat simpan kasut-kasut yang jarang pakai. Ahaa.. jarang pakai sampai terlupa terus kasut tu... Ups, ada tu yang tak pernah pakai pun..



Ha... kasut ni. Ni kasut interview ni. Pakai sekali je masa interview guru mara tahun lepas. Tak boleh pakai selalu coz kasut ni menggigit. Lalu ahkak pun lantingkan la ia ke rak kasut atas tu sampai terlupa dia pernah wujud..huhu. Tapi tak pe, lepas ni bawak turun dan boleh pakai bawak pegi office ye...



Wau... Putih bersih berseri seri kan? Mana tak nye, memang tak pernah pakai keluar pun kasut ni. Gatal sangat nak beli walaupun diri sendiri tak berapa nak minat warna putih kan. Masa beli tu nampak kasut ni cantik sangat. Pastu bila dah beli, tak tau nak match kan dengan baju ape..huhu

Huuu.. Santek tak? Aku suka gila sebenarnya ngan kasut ni. Dulu buat pergi office la. Bukan saja peram dia dalam lemari kasut. Tapi dah rosak. Sebelah kanan tu, depan dia gamnya dah tercabut.. So tak buleh nak pakai... Terpaksa la lantingkan ke rak kasut atas sampai terlupa kewujudannnya.. Maafkan aku sayang..huuu


Ha... yang ni pulak. Kasut flat ni aku pernah sekali je pakai. Masa datting dengan en tunang masa zaman bipren gelpren dulu. Kemain la suka beliau bila aku pakai kasut macam ni. Dia tak suka aku pkai kasut tinggi sebab aku dah memang tinggi menggalah...huhu. Tapi i tak suka la pakai kasut flat, bila jalan rasa macam itek... kepek.. kepek.. kepek.. bunyinye..huhu

Ni pulak kasut beli masa nak konvo tahun 2009 dulu.. Huhu.. Lepas konvo, lenjan pakai buat pergi office pulak. Pastu one day ade orang mulut lancang dengan selamber kate kasut i tak chantek! Sentapahkakdikoi. Terus tak nak pakai lagi, lanting terus dalam lemari lagi..huu

Kasut ni pulak beli kat jusco dengan girang gumbira. Masa test kat kedai rasa ok je. Bila dah beli, pakai buat pergi tawaf satu shopping complek baru rasa seksaannya. Sakit tau belakang kaki sebab getah dia mencengkam.. Aiseh, kan dah terpaksa dilantingkan jugak ke rak kasut atas tu...
Last.. Yang ni tak termasuk dalam list ye. Ni baru punya... Kasut dalam rumah.. huhu.

Ok, tu la kisah kasut-kasut yang baru di temui tersebut. Maka dengan itu, selepas menyusun kasut-kasut tersebut macam dalam gambar kat atas tu, dengan mata terkebil-kebil kerana rasa bersaah dan terasa pembaziran telah berlaku, aku pun bertekad untuk menggunakan semula kasut-kasut ni untuk menebus rasa berslah..huhu

3 comments:

~izan~ said...

wah banyak kasut tu hehe..takpe2..mana yg bley pakai bley la melaram smula..siap ada bunyi kepek kepek lagi yer kalau pakai flat.akak kalau pakai flat mmg tak best sbb akak tak cukup inci hehehe...

apa2 pun slmt berpuasa yer dik...

armouris said...

info tentang kasut di SIHAT SELALU - Rahsia Mendapatkan Ruang Lebih Besar di Rak Kasut

NeenaAnuar said...

I loveesss you white wadges! :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails