Followers

Wednesday, August 24, 2011

Dia Kata Saya Dah Kurus....................Sikit.

Weekend lepas aku dijemput untuk menshoppingkan diri sempena hari raya aidilfitri yang bakal menjelang. Aktiviti menshopingkan diri adalah ditaja khas 100% oleh orang yang menjemput iaitu mr tunang yang tercintak.. Oleh kerana cinta jarak jauh yang memisahkan, maka kami sepakat berjumpa kat KL untuk berlaku adil iaitu tengah-tengah antara Pahang dan JB..haha.

Maka, bermula la aktiviti shopping raya kami di sana. Aku pilih nak cari baju, tudung dan lain-lain kat jalan TAR. Kat situ kan best gilak, sume ade, meriah plak tu. Tapi that day cuaca ya ampun panas la sangat. Tapi aku ok je sebab teruja nak cari baju raya kan, tapi mr tunang tu la ngada-ngada panas sikit tak boleh..haha.. Mula-mula kitorang survey kat gerai-gerai kat belakang tu, tapi sebab tak tahan panas, dia tarik aku masuk kedai-kedai ber air cond.

Membebel. Ye, lelaki itu membebel. Panas-panas kat luar tu buat ape, cari la baju kat kedai-kedai ni, kan sejuk, banyak je baju, banyak je pilihan. Ye la ye la... Beralah la beta, mencari baju kat deretan kedai kat situ, kesian kan orang tu puasa.. Last-last dapat jugak baju yang berkenan di hati. Harga pun okeh. Sempat la sauk sepasang kurung moden, 3 helai tudung, pin tudung cecantik. Time kasih my darling... I lap u la...hehe.

Siap part aku, part dia pulak. So masuk Sogo. RIang gumbira la dia pilih baju kat situ. Oii kemain lama la jugak nak pilih. Kalah pompuan. Sampai tersandar aku kat celah baju-baju tu sebab penat menengokkan belau memilih. Dah puas pilih, last-last dapat la 2 helai tshirt Polo. Puas la hatinya itu.

Pastu dia suruh cari kasut aku pulak. Tapi mak tak larat dah naaaaaak...Rasa nak mintak dukung je. Pening kepala tengok orang penuh kat sogo tu, nak berjalan pun payah, rasa nak tolak-tolak je sume orang...gila kejam kan? Haha...

Maka berkahirlah aktiviti shopping raya aku. Patutla puasa tahun ni aku tak ada mood langsung nak pergi shoppng sendiri kat JB. Rupanya ada orang nak belanja...haha. Bila orang belanja, kemain la lagi mood shopping tu kan.. Jimat duit ahkak...huhu

So ape kena mengena tajuk ngan entri? Ahaaaai... Kan dah lama tak jumpa, masa aku baru sampai tu, masa masuk dalam kereta dia, terus dia kata, syang dah kurus la.................sikit. =). Hehe.. tu je sebenarnya..

2 comments:

INTAN said...

amboi bertuahnye badan..suke ye tunang belanje... =)

dayah aziz said...

eksaited soping ye..;p

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails