Followers

Friday, August 12, 2011

Semangat Hari Raya Yang Semakin Kurang

Dah dekat 2 minggu dah ni puasa. Kalau tahun lepas, minggu pertama puasa lagi aku dah start dengan projek kuih raya. Shopping raya jangan cakap la, tiap hari balik kerja singgah jusco ke, kipmart ke, the store ke cari baju raya untuk famly dan diri sendiri..

Tapi.. tapi.. tapi.. Tahun ni, semangat raya rasa macam berkurang. Satu hapah belum buat. Kuih raya? Langsung la... Siap tanam cita-cita nak beli je semua kuih raya tahun ni. Baju raya selai pun tak ade lagi. Uh langsung tak bersemangat nak raya ke?

Semangat tu ada kurang sikit.. Ntah la.. Tak tau pasal pe.. Semoga hujung minggu ni semangat nak beraya menjadi berapi-api sikit. Bleh la dapat baju raya selai dua, kuih raya sejenis dua kan. Semangat la sikit aini..

Hurmm.. Tapi bila pikir pasal kerja yang melambak, terus rasa nak muntah hijau dan tak ade semangat balik.. Rasa nak terperap dalam bilik siapkan kerja je. Dah tahap teruk aku ni. Tak suke. Tak suke.. Tengok la, blogging pun cam tah ape-ape ye ayat tunggang terbalik ni..

Rasa cam dah tak normal hidup aku.. Huwaaaaaaaaaaaa... Kembalikan aini yang dulu.... =(



2 comments:

dayah aziz said...

cpt sgt dh kan..tau2 dah 2mgu pose

M@M@ SH@RIDZ said...

sama ler kita, semangat raya kureng. baju anak2 pun belum beli lagi ni. keja kat ofis pun tak abis2.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails