Followers

Wednesday, August 3, 2011

Tangan Untuk Coding, Tangan Untuk Baking

Pergi office dengan mata merah perkara biasa. Pergi office dengan mata segar ntah bila nak rasa. Gitu lah kekdahnya kalau jadi programmer. Mengadap laptop dari 8.30 a.m hingga 6.00 p.m. Kalau ada urgent pasal system, balik rumah pun tak senang duduk. Balik rumah, makan, mandi siap-siap, bukak laptop balik, meniarap atas katil, sambung buat coding... Buat-buat coding sampai tertido.. 3,4 pagi terjaga, sambung lagi buat coding... Pagi kul 8 masuk opis balik, buat coding lagi, lagi lagi dan lagi coding....

Bila tak ada benda urgent sangat, mula la balik kerja tak reti balik rumah terus, mesti nak singgah kedai jual barang bakeri, beli itu ini untuk persediaan malam nak membaking... Membuat kek, cheese tart dan segala mak nenek untuk menggembirakan hati... Dalam hati menyanyi riang, rasa seronoknye hidup kalau hari-hari dapat macam tu... Melakukan sesuatu yang menggembirakan hati...

Cita-cita satu hari nanti.... Jari berhenti menaip coding dan beri peluang untuk tangan dan jari mem baking setiap hari... Di kedai sendiri.... Hasil titik peluh sendiri.... InsyaAllah.... Amin...

Dan.. Mempersembahkan kepada anda... Sempena perasmian oven baru cik eni kita.. Jeng jeng jeng......

Blueberry Cheese Cake sebagai menu baru simaniscomel

4 comments:

ZouL said...

erkk.sedappnya kek niii..blueberry lg..

~izan~ said...

sedapnya kek...

akak dulu pun coding2 pastu jual kek hehe..

shawl tu cotton spandex shawl..boleh beli on9 dekat qasehiman.com =)

NeenaAnuar said...

adohh... pepagi dah berbunyik perot biler tengok kek yg gorjes nie! uhuhu...

nizamsani said...

wah.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails