Followers

Wednesday, May 4, 2011

Alhamdullilah.. Tak Perlu Naik Teksi Dan Bas Lagi. Huyea!

Hari pertama drive ke office dengan kereta baru, tertinggal beg laptop kat rumah. Terpaksa patah balik rumah, ambik balik laptop. Dah la 15minit dari office ke rumah. Pergi balik tak ke setengah jam? Haaa... lagi hazab bila sepajang hari kena perli dan gelak dek dak-dak office. Eksited bawak kereta sampai laptop tinggal kan kat rumah...haha

Ops.. Jangan pelik aku duk pikul beg laptop ke hulu ke hilir. Kerja cam i memang gini la kekdahnye. Mana boleh tinggal kat office, mesti kena sambung buat kerja kat umah punya. Terpaksa la pikul, kadang terasa cam ninja turtle gak ade cengkerang kat belakang tu tak boleh pisah.. Tapi nak buat cam ne.

Oh, seronok jugak drive kereta rupanya. Tak sangka aku berani jugak drive. Ingat seumur hidup tak kan berani. Rupanya berani juga. Kalau tau punya senang drive kereta auto, tadika lagi i dah bawak dah..huhu.. BERLAGAK tak terkata kan..

Anyway, thanks to Maisarah yang teman aku berlatih drive masa cuti hari tu. Walaupun kadang-kadang masa aku menjerit cuak nak masuk simpang dia sibuk make up test bb compact powder silkygirl baru dia tu kannnnnn tanpa menghiraukan aku kan..haha. Tapi berkat dia jad peneman aku 2 hari tu, akhirnya aku dah berani dah drive sorang-sorang ke office minggu ni..

So, geng bas sekolah i yang lain-lain, dah senang kije nak pergi meronggeng lepas ni kan?? Bile-bile mase je calling2 i terpacak dah depan umah u without teksi atau bas..huhu.

3 comments:

Anonymous said...

tahniah lagi sekali yer...:)

Zaharah said...

hahahaaa, excited btol ye smp lupe bawa laptop.. untung la 15 minit, kite 40 minit mengharungi jem..kalo tertinggal brg jawabnyer masok keje setengah hari je ler..

wah suka ayat yang last tu.. boleh keluar naek JMV lak :)

mai aliyah said...

Alhamdulillah...lepas ni xpayah la kite keluar naik bas kan noi..huhu~ tinggal kenangan jew...hehehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails