Followers

Tuesday, September 29, 2015

Impian Menjadi Suri Rumah

Bongok betul line celcom sekarang ni tak tahu kenapa ya. Sakit hati ahkak. 
Amboi elok sangat bahasa mukadimah  mula mula dah mencarut kan.  Aku ni dah la bizi, nak buat kerja laju sentiasa, tapi kalau dah line asyik tersekat sekat memang amarah la jadinya. 

Banyak pulak membebel. Balik kepada tajuk asal untuk dikupas ya. Aku ni dah masuk 2 tahun jadi suri rumah walaupun belum ada rumah sendiri.. Ciss sangat. Tapi bukan itu isu nye yer. Isunya sekarang ialah impian orang lain juga iaitu wanita yang sedang bekerjaya yang nak sangat jadi suri rumah. Tapi mostly termasuk aku masa mula mula nak buat keputusan nak berhenti kerja tu berbelah bagi hati. Antara sebab berbelah bagi adalah

1. Cukup ke duit nanti kalau dah tak da monthly income? Nak bayar kereta, ptptn, hutang segala bagai
2. Tak sia sia ke belajar tinggi tinggi tapi last last duduk rumah je?
3. Harapan mak ayah yang bersusah payah cari duit hantar belajar tinggi tinggi tapi last2 ko tak kerja.
4. Sanggup ke ikut suami, duduk kampung, jauh dari kehidupan selesa kau selama ni?
5. Tak ada KWSP, tak ada pencen, macam mana hari tua kau nanti?
6. Takut nanti suami bosan tengok muka ko 24 jam sehari, 7 hari seminggu?

Ok nanti aku sambung lagi entri ni untuk kupas setiap point yang aku bagi kat atas ni k. Banyak pulak order masuk malam .. Mak bizi!

2 comments:

Lulu Mangkona said...

Aku pun dah berjaya jdi suri rumah almost 1 year jugak tp wah best giler jadi suri rumah rasa lega beban kerja ofis dah tak da,setiap pagi dah x sibuk nak fikir baju apa nak pakai hahahha, seriously kemerdekaan bagi seorang isteri bila jadi seorang suri rumah....kadang fikir betul jugak kata orang dulu2 belajar tinggi2 pun duk dapur jugak....duit ada ker tak da ke sebenarnya naluri dan jiwa seorang isteri memang nak duduk rumah jaga suami n anak2 kan...hehheehe sorry membebel pulak

nini said...

Suri rumahhh tapi bisnes tetap jalannnn...hihi

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails