Followers

Tuesday, February 28, 2012

Tarikh Pilihanraya Vs Tarikh Majlis Kahwin

Kenape lambat sangat nak announce bila tarikh pilihanraya umum ke 13 ni? Habaq la awal-awal.. Buat orang tertunggu tunggu dan kelam kabut. Bukan tertunggu sebab nak mengundi je tapi tertunggu jugak sebab takut tarikh pilihanraya terkena masa tarikh majlis kahwin sendiri.

Bayangkan la... Majlis aku melibatkan dua Negeri yang jauh. Aku kat Johor dan tunang orang Pahang. Cuba imagine kalau time kenduri kat Johor kan, mesti la sanak saudara tunang sahaye tu akan berombongan ke Johor kan. So, kalau tiba-tiba last last minit diumumkan tarikh pilihan raya sama dengan tarikh majlis aku, tak ke haru??? Macam mana family dia nak mengundi? Johor dengan Pahang bukan dekat sekangkang monyet kak...

Tak kan la tak pergi mengundi? Tu tak mungkin sebab family dia memang orang yang patriotik okeh.. Hadoi la... Risau.. Risau... Tak tenang hidup kakak ni.. Tarikh majlis bukan boleh tukar suka-suka hati. Dewan, bridal, itu ini semua kena tempah awal. Mana boleh last-last minit.. Tak kan nak tunggu lepas pilihanraya baru boleh kahwin dengan tenang kot???

~ Pitam ~




4 comments:

Shera said...

sis, pilihanraya sure time cuti sekolah..
dorang byk nk guna facilities sekolah untk tmpt mngundi rite?
either tgh mac or end of may..
tu je guideline dy..hehe

Anonymous said...

yela.. takut tol la.. skrg ni mcm bkn waktu cuti sek je.. yela.. ni da masuk cuti sek. parlimen bubur pon belum..

wawa said...

-wawa- dengar2 30.03.13, dah sama tarikh sy. Sedihnyaaa......... Trus hilang semangat nk kahwin... Dr excited jd lemah..... :(

wawa said...

dgr2, 30.03.13, dah sama tarikh mjlis saya. Sedihnyee...... Trus hilang semangat nk khwin, dari excited bertukar mnjd lemah... :(

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails