Followers

Tuesday, October 26, 2010

SQL Injection - Tak Boleh Dapat Dari Klinik

"SQL injection adalah satu teknik dimana penggodam menggunakan kelemahan sistem itu sendiri dgn memasukkan arahan ke dalam Form Input ataupun dlm URL itu sendiri. Kebanyakan SQLi injection dilakukan dlm URL sbb ia memberikan 'error yg spesel'."

-forum.putera-

Pengetahuan untuk aku sendiri sebagai orang IT. Ini pun tak tau, telah sangat memalukan diri aku sendiri. Benci.

Maaf, saya budak baru belajar =(

5 comments:

e.l.i.s.s.m.i.e said...

tak semestinya orang IT semua kena tahu.kita kan ada pelbagai cabang :) -orang IT jugak :p

Aini said...

elis : hehe tau tak pe

Nickelodean said...

my friend dapat question ni masa interview SPA semalam.

Nickelodean said...

my friend dapat question ni masa interview SPA semalam.

Aini said...

Nickelodean : Same with me la.. tu yg frust ni..huhu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails