Followers

Monday, October 18, 2010

Ekspidisi Ke Air Terjun Gunung Pulai 2 Yang Sangat Best!


Bizi konon. Tapi hari ni dah masuk entri kedua dah ko tepek kat blog kan? Ahaa.. Sebenarnye macam ni, mood nak buat kerja tak mari-mari lagi.. Hahahahalasan sungguh.. =) Ni baru dapat gambar masapicnic kat gunung pulai hari tu, tu yang excited terlebih nak citer.

Seronok ooo pergi picnic. Janjinye nak bertolak pukul 8 pagi.. <---lah sangat kan. Tapi last-last kul 8.30 jugak bertolak. Tak de la jauh pun Gunung Pulai tu dari skudai. Sekangkang Monyet jek. Tapi sesat-sesat jugak la mencarik jalan menuju kebenarannye..huhu =)

Ok sampai-sampai je sangat excited ye kami semua nak berendam. Tapi oleh kerana Air Terjun Gunung Pulai 2 ni tempat baru, maka nak masuk jumpe air terjun nan indah tu kena la meredah hutan sket. Trek dah ada la, panjat-panjat bukit skit. Jauh cket tapi best Ooooo.. Lihat je la aksi kami yang excited ini kan.

Tengok kawan saye yang sorang ni. Sungguh meriah ye beliau pagi itu. Dengan kasut crock purple dia, beg oren menyala, baju biru terang dia. Katennye sebagai langkah keselamatan, kalo sesat ke hilang ke senang nak nampak..hahahahapakah? Huhu..

Akhirnye setelah menempuh hutan dalam seploh minit macam tu, kami pun dengar la bunyi air terjun.. Wah melompat kami kegirangan.. Sebagai ketua rombongan muka aku la paling puas sebab berjaya menunjukkan jalan kebenaran..haha =)

Tengok, orang lain tak basah lagi tapi aku dah lencun habis dulu dah. Lepas tu bising tudung dah kemek sebab basah, dah tak lawo nak amik gambar.. Benci tau.. Cik Ain sasuke masih dengan jeansnye. Kurang excited dari sahaye =)

Lepas tu ape lagi, tak payah tunggu-tunggu, teruslah kami berendam dengan riang gumbiranye. Best gila.. Sejuk sangat ooo... Masa kitorang sampai tu tak ramai orang lagi, ye la pagi kan.. So kitorang buat macam rumah sendiri la ape lagi.. Berendam puas-puas.

Hambik. Berendam sampai beku. Ni masa ni dah sejuk bangat la ni. Dah la jahat budak bertiga ni, duduk situ lama-lama tak kasi group lain masuk same. Macam air terjun tu diorang yang punya jek. Tu si tudung pink tu tak habis2 nak cover tudung kemek die.

Tapi tak lama lepas tu datang pulak budak-budak sekumpulan ni ha.. Oii terejal bukan main ni. Diorang la menyebabkan hp aku masuk air okeh. Tengok tu panjat-panjat batu tu. Tinggi pastu licin tau tak.. Makcik-makcik kat bawah tu dah terjerit jerit suro turun, bahaya. Tapi dah name pun terejal kan, gitu la kekdahnye..

Cuba la tiru akak yang ayu ni.. Sopan je main air.. Tak de panjat-panjat bagai tau.. Hahahaharu.. =) . Lama jugak kitorg duduk situ. Sampai group budak-budak tu yang datang lambat dr kitorg tu dah balik tapi kitorg still kat situ. Kate picnic kan. Makan-makan mesti ada. Tapi sayang la lupe nak snap gambar..

Tengok akak tudung pink kat bawah air terjun tu.. Orang lain dah naik die still kat situ lagi. Konon sedap la dapat urutan dari air terjun yang deras tu. Padahnye esoknye masuk kerja hari isnin badan sakit, penat tak boleh belah.. Anak sape la tu..huhu..

Kesimpulannye program picnic ke gunung pulai 2 ni memang syok habis la.. Telah dicadangkan utnuk menjadi aktiviti bulanan kami lepas ni... Bestnye! <--tetiba terasa kesejukkan air terjun gunung pulai hari tu.. =)

8 comments:

ain Luo sasuke said...

hihihi..
(rujuk gmbo sye pkai sua jeans tu ye..)
sbnrnye terlebih excited krn telah memakai seluar itu terlebih dahulu..
tp cover dgn suar jeans ar...
yup..memg BEST....
MANTAPPPPSS..kasi 2 thumbs up...

ZACK ENTRY said...

wow!best la mandi kat air terjun..dah lama tak berkelah..hhuhuhu



latest entry Toyota Corolla Altis For Me

maisyara Pot! Pot! said...

best tuuuuu!!!!! ^^




gunung pulai dekat mana erk?

Rashid said...

wow bestnya .. rasa sejuk mata memandang.. air terjun itu ..

☆ciK mOt☆ said...

perghh...behnya...lama tak p mandi manda gini...teringin gak nak p...
kalu dulu masa bujang bukan main aktif panjat gunung sana sini...uhukss

KUNAK PRESS said...

Salam Blogger,alam semulajadi perlu dipelihara dgn baik.

kalau di sana ada air terjun,
di Kunak pula ada Air Panas Masin (Hot Spring) semulajadi yg terletak di atas puncak bukit. dan juga di sini ada Terowong Jepun'

Anonymous said...

len kali nak g,singgah2 la umah saya..bley makan durian n pulasan

Nurul said...

kalau dari utm nak ikut jalan mana ya??

Gunung pulai 2 ni yang ada papan tanda 'selamat datang ke gunung pulai 2' tu kan?

baru2 ni ada pergi, tapi tak jumpa kawasan y mcm kat gambar tu..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails