Followers

Friday, November 12, 2010

Kawan Blogger Kena Rompak Dengan Parang

Kenal tak sis neena? Blogger tuan tanah kepada blog neenaanuar yang macam Kajol tu. Aku memang suka blog sis neena ni. Seronok baca blog dia dengan gambar-gambar yang cantik. Aku baru dapat tau pagi ni yang dia dengan 2 orang kawan dia iaitu sis awien dan husband kena rompak bersenjata.

Sis Awien n husband cedera dan berjahit di kepala kena tetak dengan parang. Aku tak tau la manusia ke binatang perompak-perompak tu yang dipercayai mat rempit. Budak melayu diorang tu. Ape la guna kau hidup kat dunia ni kalau sekadar nak menyusahkan hidup orang lain? Bangsat punya orang la kalau hidup dari kesusahan orang lain cam tu.

Ok ni aku paste kan sikit cerita sebenar dari blog salah sorang kawan sis neena, nurmimi.

"kejadian berlaku 8.30 malam....malam masih muda...malam semalam diorang Rudy, Awien, Neena, Za ke Giant..Za kereta asing...cuma Rudi, Neena, Awien yang satu keta..then sampai ke kawasan depan umah Rudy Awien...Za terperasan ada motor ikut dan berhenti depan kete Rudy Awien..Za ingat kawan Rudy...yer la tak expect apa sebab depan rumah....cuma keadaan time tu lampu jalan takde...kesempatan mat rempit ni la...celaka sungguh perangai ..dah la budak melayu...apa nak jadi...then seterusnya budak rempit celaka ni mulakan la keje nya...habis dia rembat semua barang barang...and finally dia nak rampas kamera dalam beg Rudy....dia siap tanya apa ada dalam...Rudy nekad tak kasi...parang dah acu kat leher ....nekad tak nak bagi...apa lagi kena tetak la kepala...tersembur darah tengah jalan...Rudy terus collapse...aduhh siannya...then Awien terkena sipi parang sikit...cedera jugakk...nasib baik Neena tak de apa2..tapi dia sempat larikan semua handbag Neena, beg Awien handphone Rudy....setannnnnnnnnnnnn tul bebudak rempit celaka ni...dah la sanggup tegar menetak orang...nyawa orang lak tu....memang hidup ko tak selamat la dunia akhirat....mati la ko tengah jalan kena langgar lori... " - Untuk sambungan sila ke blog nurmimi

Semoga sis neena, awien dan husband cecepat sembuh. Kepada yang lain-lain, berhati-hatilah kita walaupun berada dalam pagar rumah sekalipun. Perompak hati binatang macam tu memang tak kira ape.

10 comments:

MR. MIND said...

bahaya tul skrg ni

L@n@ a.k.a Mak Budak said...

ya allah manusia semakin hari semakin kejam .. tq for sharing ..

izansalleh® said...

haish...sekarang ni banyak plak kes macam ni...

SINGALAUTMETRO said...

kesian betul. hanya yang pernah berdepan kejadian itu sahaja yang mampu memahaminya. Saya pun pernah berdepan enam orang berparang nak larikan kereta saya selepas mereka menyamun kedai. Berpuluh kali kena tetak, Allah selamatkan tak calar pun. Allah Maha Besar, saya dapat rampas parang dan ligan cukup-cukup! Semua berterabur. Kisah Disember tahun 1999!

Kepada yang lain, awas. Pastikan kereta berkunci. Jangan panik. Jika hanya ada satu peluang untuk langgar, langgar sahaja dan pecut tinggalkan tempat kejadian!

..nOj.. said...

ya Allah takutnye lahai. ape punye manusia la tu, nk hidup senang je tanak berusaha. kalau tercabut nyawa org, camne. bodo betul. pendek akal

Zaharah said...

Uit seram lak bace.. dh la smlm mase gi giant mase naek kete tetibe ade org dtg minta duit ckp moto rosak beg duit ade 4 inggit je..

saya_arief said...

kene lebih berhati2 sekarang nie.

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

kejam manusia zaman millennium nie...

Aini said...

yeah betul.. Kena berhati-hati.. Cuak jugak tiap hari pergi balik kerja sensorang ngan pengangkutan awam ni

hajarus said...

Ya Allah, manusia sekarang ni sanggup wat ape demi nak dapatkan ape yg dimahukan ngan mudah... keje malas plak tu... adoiii...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails