Followers

Wednesday, December 23, 2009

Ayam Golek Tergolek-golek

Mari Bergolek

Tau tak membazir tu amalan syaiton?? Ni kisah malam tadi. Lepas kerja, nak balik rumah tu, my adik yang kat rumah call. Die suroh singgah mana-mana belikan makanan bawak balik sebab tak ade benda nak makan kat rumah. Okeh. sebagai kakak yang baik, aku pun terus singgah Jusco, cari-cari la ape-ape yang best untuk di bawa balik.

Oleh kerana si budak suka makan ayam, aku pun beli la sekor ayam golek kat jusco tu. Dan balik la aku dengan girang gumbira. Sampai-sampai kat rumah, tengok semua orang tengah kekenyangan makan KFC... Apakah?? Tadi kate tak ade makanan, ni siap ade KFC bagai. Rupenye si budak ni bukan je call aku suro beli makanan, die jugak suro my abang belikan makanan. Dan hambik, sepantas kilat die tapau KFC.

Akibat suda kekenyangan maka semua orang pun tak sentuh la ayam golek ku itu kecuali si budak yang memaksakan dirinya makan seketul dua ayam golek itu selepas mendapat satu jelingan maut dari si kakak tukang beli ayam golek. Si budak kemudian tersenggih-senggih di tepi dinding melihat ayam golek bergolek-golek atas meja tak siapa makan.

Pagi tadi, sebelum pergi kerja, jenguk-jenguk bawah tudung saji atas meja. Ye, ayam golek tetap tergolek di situ. Pembaziran sudah berlaku.. Bertambahlah kawan syaitan..huuuu..


6 comments:

Mr ProPiTo said...

huh, sedap.. wat la contest adiah ayam golek..huhu

zella said...

rugi tu xmkn ayam golek... hehehe

p/s: garang nyer kakak.. main jeling2 plak erk... =p

ieQa sWetLuv said...

sedapnya.. kalo x abes meh pos sini lak huhu

Si budak Aboi said...

knp x try call back utk make surekan ?hee..=)

SuRayA^i. said...

alahai, terpakse bertabah la nmpknye~


p/s: bloghopping. blok kamu mnarik jd sy link up dkt my blog :)

Didi Nadhirah said...

membazir2 kalo koni mcm ni time kite belajar dulu kan best....
(perbualan telefon antara akak koni n adik didi)

didi cantik : akak koni belikan ayam golek...adik didi cantik lapar takde makanan kat bilik

akak koni : baik adik didi cantik...nak bape ekor...ade apa2 lagi nk pesan

how i wish this conversation come true lalalalalal

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails