Followers

Monday, December 21, 2009

Oiit Oiit Si Pecurik!!

Pesta Air Depan Office

Cett.. Pagi-pagi lagi suda ada kes. Tadi pergi ofis ayah yang hantar. Belum turun dari kereta lagi, aku saksikan kejadian kat depan ofis. Waaaaah..macam ada pesta air. Banjir Ooo banjir opis kita naik air ae..ooo.. Ye kawan-kawan banjir bukan sebab banjir kilat ye. Tapi banjir disebabkan batang paip utama dekat depan opis telah di curik! Dasyat tak dasyat la kan, habis semua batang paip sepanjang row kawasan ofis aku tu telah disonglap. Tapi yang pelik, ofis aku je batang paip masih ada dan sempurna. Yang lain, memang tak dapat diselamatkan.

Air melimpah-ruah tu. Bayangkan macam ade air pancut depan setiap ofis dan kedai area my ofis ni. Cantik pun cantik jugak ye..hikhikhik.. Aku tak tau nak buat ape, memandangkan aku sorang je yang dah sampai opis, aku wat bodo je la trus naik atas. Dari atas still dengar lagi bunyi air, dah macam bunyi air terjun pun ade nih..best jugak, menenangkan minda..hehehe

Ape nak jadi manusia sekarang. Sangat-sangat la selfish. Ayah cakap diorang curik batang paip tu untuk jual kat besi buruk. Oii..oii..carik la rezeki halal wahai si pencurik, yang haram je kau nak yek.. Alamat tak berkat la hidup kau.. Kes ni pun biasa jadi kat area umah aku. Pernah skali tu, ayah baru tukar pagar rumah yang baru, sangat cantik, ade kerawang-kerawang kat pagar tu tau. Tapi sayang, sehari je cantik, esok paginya tengok hilang dah kerawang-kerawan besi tu. Gila expert pencurik ni potong besi sampai kitorang tak sedar langsung. Tau-tau pagar sudah botak tanpa kerawang.

Gini la contoh Pagar Berkerawang tuh..


11 comments:

Sharinginfoz said...

macam ni pun ada kan.. bosan2 singgah le...

http://peribadiz.blogspot.com/2009/12/my-followers-just-above-100.html

Adya A. said...

harus lebih berwaspada....

Si budak Aboi said...

emm kat ner tue cik aini !

~salam kenalan ~

hanep said...

jumpe dari innit. hehe.. sama lah, pagar pnya corak rawang2 pn kena kebas.adeiih..

Aini said...

kan..kan..kan.. tak baek sungguh si pencurik ni.. nak senang je keje die..

zella said...

pencuri mane tau cr rezeki halal...
hu3...

zack zukhairi said...

desperarate gile penyamun ari ni

Aidi-Safuan said...

hehe...entah2 paip tuh da tercabut ker

PiNk ButTeRfLy said...

teruk betul!

besi pagar n besi paip pun jadi.

sanggup lak gune duit tu buat makan ke, sah2 haram. aissh...

Aini said...

Mustahil untuk satu baris kawasan office (lebih dari 10 office & kedai) paip nye tercabut serentak.. Entiti ape yg cabut? huhuhu..

nobuta said...

ganazz pencuri tu huhu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails