Followers

Wednesday, December 16, 2009

Perempuan, Maruah dan Dot, Dot, Dot


Haiyaa.. hari ni banyak betul terbaca pasal perempuan yang dikaitkan dengan maruah, virgin dan asmara. Mula-mula baca pasal wajar ke tak perempuan kedaraan mereka pada lelaki yang dia cinta. Entri tu aku terbaca kat blog More Than Paradise. Off course la jawapan nye sangat-sangat tidak patut kan? Kalo pun cinta bagai nak mati kat seseorang pun tak perlu la sampai nak serahkan semuanya sampai kau wahai perempuan hilang harga diri, hilang maruah diri. Sebagai bukti cinta la kononnnye. Oii..oii.. nak bukti betul cinta atau tak, kasi kawen la dulu... Jangan la free-free je ko serahkan semuanye.

Ok itu pasal cinta. Yang lebih jelik, ada juga yang buat tanpa cinta. Untuk apekah?? Mengapakah? Bagaimanakah?? Ni aku baca dalam Berita Harian hari ni okeh, tajuk dia Aksi Remaja 14 tahun Terbongkar. Cerita pasal rakaman aksi budak ni tengah buat projek dengan 5 orang lelaki kantoi di tangan family dia sendiri. 5 orang ye kawan-kawan, L-I-M-A, sebut betul-betul okeh. Dan rakaman tu kantoi lepas salah sorang famliy dia jumpe video tu dekat talefon budak tu sendiri. Atas dasar apakah itu? Cintakah? Cinta kepada 5 lelaki? Atau cinta kepada nafsu? Atau dia dipaksa?

Owh..dunia..dunia.. Ya Allah ya Tuhanku, Semoga aku, ahli keluarga dan kawan-kawan aku di pelihara dan dijauhkan daripada terjebak dengan semua itu.. Amin..


9 comments:

Didi Nadhirah said...

nk share satu blog pasal budak umur 4 thn http://w0rld0fmin3.blogspot.com/ lg menakutkan...

PEREKA CERITA said...

baca topik ni wat aku tension n teringat ngan perangai member2 prmpuan kat kwsan umah aku.. ada ker dorg persoalkan aku ni masih teruna?? n dorg bangga coz dah xdara?? sekarang ni majoriti kwn2 aku dah selalu lepak kelab.. selamat la aku belajar kat universiti kampung jer... minta sentiasa dilindungi allah

Aini said...

didi - memang dasyat + menakutkan..
Pereka cerita - dunia owh dunia...

diDEN™ said...

Yup aku pon sama btul cakap 'pereka cerita' aku mcm tu gak... dikelilingan ujian yg tk sudah2 mnimpa.. mjur iman masih kuat. Nasib baek gk duk kt univerty jauh dari pusat bandar... huhu

zella said...

hurm...kdg2 mak bapak dh didik elok2 tp sbb pergaulan yg bebas..smua yg di ajar tu dilupakan...

ieQa sWetLuv said...

dunia oo dunia.. macam2 da jd now ni..da jelas tanda2 da..huh~

Yusoff said...

Nasib baik aku dah kahwin, kalau aku masih bujang lagi dan tengah mencari jodoh, mimpi ngeri la jawabnya nak cari pasangan yang betul2 suci..

Bukan aku kata semua perempuan kat Malaysia ni dah tak suci, tapi korang mesti paham sebab apa aku kata macam tu..

Aini said...

yeah setuju.. kadang2 yang kita tengok secara luaran kat seseorang tak same dengan hakikat yang sebenarnye zaman sekarang ni..

ada.m0khtar said...

takot toi dengn benda2 cm gni.. mintak dijauhkan. amin...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails