Followers

Monday, December 21, 2009

Budak Kecik

Adik & Kakak

Cett.. Perbualan di atas adalah antara aku dan my adik. Kelihatan di situ dia sedang online sambil mencari online-online game yang menjadi kegemaran dia. Sudah lah tahun depan mau UPSR tetapi masih anggap macam hidup ni hanya lah untuk bermain. Itu la namanye budak. Bila di suroh bukak buku, belajar, ada je alasan die. Penat? Owh..maen game kat depan pc pun boleh penat ye?? Kalo pegang buku, tak sampai setengah jam buku tu dah tutup muka dia, dan dia sedang berdengkur..huh, apakah?

Sudahla begitu, ada hati nak mintak sahaye ajar dia guna facebook, blogging bagai. Kalo mintak ajarkan matematik kan ke sedap telinga ni dengar.. Jawapan si akak; "sila jangan nak berangan Okeh." Owh budak-budak zaman sekarang, terlebih advance. Aku time zaman-zaman umur cam dia ni, main pondok-ponjek je tau.. Tak pakar langsung bab-bab komputer apetah lagi internet ni tau.


Si budak / Orang sawah??

5 comments:

zella said...

monkey tu cute r...
=)

ocha said...

tahu xpe...sama la dgn adik kte..tahun dpn nk upsr gak..
dia pnya tahap "kerajinan" mmg xleh nk ckp la..."rajin" sgt2..haha

.:natasya:. said...

huhu~suke sgat entri ni..my anak sedara pom always tanye psal friendster dan bbagai...

Didi Nadhirah said...

adik nk spm tapi kaka die yg garang ni dah paksa die baca buku.....so die bca buku dalam keterpaksaan huhuhu

Si budak Aboi said...

samelah dgn adik aboi !

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails