Followers

Monday, September 6, 2010

Akuarium Baru Pakej Dengan Guard Sekali Ha

Rumah sahaye sudah ada sebuah lagi aquarium baru ya. My ayah la yang beria nak sangat. Jadi pagi sabtu tu kami anak beranak telah ke kedai ikan beli akuarium ngan ikan-ikan sekali. Eh ape kes Si Bulat yang gemuk itu tercongok depan akuarium tu?


Begini, setelah akuarium dibawa balik rumah, dipasang, diletak atas meja di sudut ruang tamu, terus je si Bulat yang gemuk tu berlegar-legar disekeliling akuarium itu. Teruja benar nampanknya si Bulat itu dengan ahli keluarga baru kami yang bewarna warni dalam akuarium tu.


Mula-mula dia pandang dari depan macam tu je... Kepala dia bukan main mengikut ikan-ikan tu berenang ke sana ke mari. Lepas beberapa saat, dia mula mengatur strategi. Tawaf keliling akuarium, konon nak cari lobang mana dapat masuk untuk tangkap ikan-ikan tu la tu.



Tapi kesian, tak jumpe pun. Puas la dia memanjat semua. Geram la tu tengok ikan..haha.. last-last dia penat terus dia landing depan akuarium tu. Cantik jek dia punya landing tertonggeng macam tu.. Dia tengok ikan-ikan tu sampai tertido kat situ.

Kesian pulak tengok.. Tapi maap la Bulat, ikan-ikan tu bukan untuk dibakar bagi kau makan. Ikan kau dalam aisbox nun. Yang dalam akuarium ni jangan berangan nak merasa okeh =)

7 comments:

ASaDa RyutaRo said...

hohoho.. lawa.. yg kaler silver ada kuning sikit tu angel fish kan? lawa la..

karang sampai ke malam si bulat duk tercongok depan akuarium fikir cara nk dpt ikan2 tu. hahaha..

Aini said...

alamak Asada, tak tau la nama spesis ikan tu.. Tapi bercadang nak bagi nama si Kempis yang cantek.. =)

kodok hijau the ghost writer said...

dialog

kucing: cantinya ikan.. kalau goreng sodep ni.

ikan: alamak mana den nak nyorok ni

hahahahaa

Muhammad Burn said...

slm... hahaha...dia nak maen je tuh... dia x makan pun. saya pernah bagi ikan carp kat kucing, dia maen2 je... tapi x makan... tp best tengok kucing ushar ikan dalam akuarium nih... hehe

Zaharah said...

wah ikan ari raya!!
cantek...

NeenaAnuar said...

Salam Dear!

SELAMAT HARI RAYA... MAAF ZAHIR & BATIN TO YOU AND FAMILY! ;)

paan said...

kucing tu macam terliur jer tgh ikan2 fresh dalam akuarium tue...huhu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails