Followers

Monday, September 6, 2010

Iklan Hari Raya TV 3 Yang Di Tarik Semula

Selamat pagi Isnin. Pagi ni buka-buka blog orang sibuk duk cerita pasal Iklan Promo Hari Raya TV 3 yang boleh memesongkan akidah. Iklan ni dah di tarik balik. Seriously, aku belum pernah tengok iklan raya ni kat TV 3, tapi bila first time tengok video iklan hari raya tv3 ni kat youtube tadi, awal-awal iklan lagi dah terperasan macam iklan krismas.

Ye la kan, siap ada macam kereta santa clouse boleh terbang-terbang, lepas tu ada tulisan jawi yang diterbalikkan. Memang jelas la nampak sangat macam ada agenda tersembunyi. Kenapa perlu macam tu? Harap pihak TV3 akan lebih peka lepas ni dalam kes-kes macam ni. Apa sahaja yang boleh memesongkan akidah umat Islam perlu dipandang serius.

Kalau nak tengok video iklan raya tv 3 yang ditarik balik tu, boleh tengok kat link ini. Tengok la, mesti korang akan perasan iklan tu ada yang tak kena. Dan kalau nak baca lebih detail dan tengok snapshot isu-isu yang sensitif dalam video ni, boleh jenguk blog cikgu dahlia atau sharinginfo. Dekat situ ada detail pasal iklan hari raya tv 3 kontroversi ni.

4 comments:

nabilah_2908 said...

pelikkan...mcm mana la pihak TV3 boleh tk perasan tntg ini...malah di luluskan lagi..

apa mereka ni tk minta pndapat yg lain dulu ke sebelum di siarkan..

tgk skrg..dh malu sndiri..yg bestnya...tiada sebarang penjelasan pun yg di buat oleh pihak TV3..

jom ke APA KATA HATI pulak,
LELAKI ITU

kodok hijau the ghost writer said...

mmg ponb mula mula tgk pon dah rasa lain macam... masa ini kodok teringat arwah kak yasmin.. bila masa pose mesti ada dia punya iklan yang menarik. kak yas penah minta kodok ikut jejak dia mengarah iklan raya.. tapi kdook tak mampu nak buat macam dia :(

okeh selamat hari raya. maap ok kalau terlaser bahasa

Sharinginfoz said...

thanks for linking to my blog, apa-apa pun diharap ianya tak berulang lagi

Hampir Catat 2,000 UV

Anonymous said...

Salam..

ada pihak kat tv3 mungkin pengarah iklan nye atau sesape beragama yahudi atau nasrani.

mana mungkin org Islam sendri terpikir nak buat cam 2, melainkan dia dah jadi kafir.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails