Followers

Monday, May 17, 2010

Adegan Panas Dalam Bas Semalam

Selamat pagi semua... Ape citer hot untuk pagi senin yang lemau ni? Aku ade citer hot. Gila hot. Semalam kan keluar dengan member-member. Balik tu macam biase la orang tidak berkereta seperti aku naek bus je kan.

Masa duk pung pang pung pang berborak dalam bas tu ngan mai, tetiba ade sorang mamat ni tumbang dan mengeletik ke mengelupur kat tengah-tengah bas tu. Gilak weh. Meh sini aku lukis kedudukan aku masa tu untuk keterangan lanjut.

Halloh halloh santeknye aku lukih =)

Dasat punye mengelupur ni. Macam ayam lepas kena sembelih ni. Pulak tu mengelupur betul-betul kat sebelah seat kitorang. Bas terus berhenti, orang-orang yang berdiri kat depan tu semua lari ke bahagian driver, yang dekat ngan pintu plak terus turun weh. Takut punye pasal ni.

Habis aku tak turun tak takot ke? Gilak! Aku ngan mai dah terperangkap kat celah tu cam ne nak keluar. Aku punya himpit ke tingkap, kaki dah naik atas kerusi bila tengok orang tu mengelupur dengan tangan dan kaki mengetik-ngetik. Mai pulak dah habis menghimpit aku dah. Matik kamik!

Siyes ketakutan tahap dewa masa ni. Mulut orang tu berbuih-buih la pulak. Pakcik dalam bus tu cakap sawan budak ni! ya Allah gitu ke rupa sawan, aku memang pertama kali la tengok. Alah alah macam mane ni, aku dah semakin cuak bila dalam menggelupur tu dia mengelungsur makiin ketepi kat seat kitorang..

Dah berapa minit huru hara dalam bas tu, baru la ade suara yang cakap suro angkat mamat nih. Mula-mula semua cam takut nak angkat, pastu bila dia cam dah tak mengelupur tu, sorang uncle cina ni pun angkat die dan barulah beberapa lelaki lain tolong angkat dan duduk kan dia atas kerusi.

Pastu die okeh terus weh. Duduk, pakai spek hitam, dan buat macam tak ade ape berlaku. Bas kembali aman dan driver meneruskan perjalanan. Lalalala~ macam tu jek. Apekah. Dan aku terpinga-pinga sampailah turun ke destinasi.

p/s : Masa ketakutan tu aku peluk mai. Mai cakap, "sabar, sabar, rilek" untuk menenangkan aku padahal dia sendrik cuak tak hingat sampai tak sedar dah menghimpit sampai duduk atas riba aku mase tu..hahaha =)



15 comments:

SUHAIDA SUPALIO said...

org sawan?
ishh..xpenah tgok la

Hemy said...

wah..teringat kes horror dalam bas yg aku pn penah tempuhi..nk bagi link tak jumpa plak entri tu..ahahaha

nuRuLain_zAiNi said...

huhu..xpenah gak tgk org kene sawan

-telordibasuh- said...

heheh,,mamat 2 kurang perhatian..so that y die wat cam 2..rupe2 1 bus amik port ngn die hehehe...so ngn cool die pki spek mate hahaha

kodok hijau the ghost writer said...

kalau tgh sawan kenapa tak bagi kasut awak suruh dia gigit. sebab nanti dia kena kacing gigi.

Eye_nee said...

Penah tgk masa sekolah dulu...cikgu siap letakan sudu kat mulut kawan akk tu...takut dia akan terkancing gigi..bila sedar dia akan buat mcm tak der bende berlaku...mmg mcm tu kut....

..nOj.. said...

hehehe sgt aneh kan bile dia dh benti tu. org ckp kalo org sawan gini, terus hulur sudu letak lam mulut dia. sbb biasanye org sawan dia akan menggigit lidah sendiri ade yg sampai putus, tah tak tau tak penah tgk tp org cite.

teringat ade 1 kes kt hometown, abg ni mmg ade sawan. family dia meniaga nasik ayam kt paso mlm. ade 1 aritu diorg nk pg meniaga, abg ni yg bwk van. adik2 dia ramai dlm tu,tah 4-3 org camtu la. tetiba tgh drive dtg sawan dia, terus eksiden kete terjun dlm gaung sket. adik2 seme mandi sup panas. byg la seme warded, seme terkopek kulit, seme parah. sampai skang seme adik2 dia berparut2. yg pelik dia je takde ape2. oh sgt ngeri, sgt top cite ni kt hometown kami. tetiba panjang plak komen. aku rase harus aku wat cite ini di blog sendiri.

Aini said...

suhaida & nurul ain : tak pernah tengok ek.. kang kalo dah tertengok, baru tau cam ne dasatnye. =)

kak noj : Wahaaa sangat panjang dan mmg patut wat entri pasal ni. Tapi siyes ngeri citer akak tuh! Sampai mandi sup panas....adoiiii

Hemy : lekas-lekas carik =)

Eye_nee : itu dia kepentingan sudu di situ =)

Aini said...

kodok : Hamboi kodok, dari bagi kasut baik bagi matu, susah sket nak gigit =)

telur : Nak cri publisiti ek. Tapi ade gak kes, buat2 kena sawan sambil menyeluk saku tau kat jb. Bahaya

saya_arief said...

nasib baek hero ade..haha.

Zaharah said...

kite ade gak kt tmpt kejadian ;)..
amat menakutkan ;)

Zaharah said...

kite ade gak kt tmpt kejadian..
huhuuu..
mmg amat menakotkan

Aini said...

zara : iye sagt menakutkan kan..huhu =)

Zaharah said...

mai empit noi,
kakcik empit kte smp kt angsana..huhuuu

Nazz@Purple said...

nazz penah tgk..mase kat stesen lrt..tb2 je dia terbaring..menggelupur cam tu..cian dorangkan..benda tu datang..tiba2 kat mane2 je..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails