Followers

Wednesday, May 12, 2010

Okeh Hari Ini Aku Boleh Post 10 Entri Per Jam Gamaknye

Semalam aku kata aku sedang bizi menggila kan. Hari ni dan sampai hujung bulan pun patutnye memang aku akan terus bizi menggila gila sampai tak akan ade mase nak menjenguk blog korang seperti selalu apetah lagi nak menghupdate belog.

Namum begitu kawan-kawan,di sangka panas hingga ke petang, rupanya hujan di tengahari. Pulak gitu? Apekehal? Halnye adelah aku tidak dapt memfokus pada kerja, tidak dapat membuat kerja dengan tenang aman dan damai seperti semalam. Kerana ape?

Kerana opis aku tengah renovate. Gila HAPPENING kot!!!!!!!!!! Bunyi orang bertukang, tebuk sane, tebuk sini, mesin itu, mesin ini. Tak campur dengan pekerja indonesia ni yang duk pasang lagu dangdut versi aku tak paham kuat-kuat kat handphone dia sambil buat kerja tu dan sambil berkaraoke.. Wah happy sungguh ko buat kerja yek..

Lagi satu yang BEST dan MANTOPS sekali, tengah aku buat kerja depan pc, ade la dalam 5 kali pc ni padam akibat litar pintas. SERONOK kannnnnnnnnnnnnnnnnn... 5 kali jek pun , tak banyak kottt. So setelah kesekian kalinya aku akhirnya aku pun beralah, dari membuat kerja kepada sama-sama mnonton uncle cina ni buat kerja.

Macam-macam aku tanye, itu ape ini ape, itu nak buat ape, ini nak buat ape.. Ni nak buat partition maa, mahal wo ini barang kecik je u tengok, tapi 2 ribu saya beli. Kate beliau sambil mulut menyenget tunjut alat mengukur ketepatan apebenda ntah tu. Baik uncle ni, pekerja dia duk berkaraoke sambil buat kerja pun die tak bising..haha

Arghhhhhhhhh ngilu2 dia buat bunyi itu lagik... Adoii.. Beliau sedang membuat lobang pada besi pintu ituh.. Sangat seksa... Uhhhhhh perit telinga...

Bos, ape kate kita cuti seminggu sementara mereka membuat kerja ini sampai selesai.. =)
Sekian.

8 comments:

..nOj.. said...

hah pulak. bole ek renovate time org keje. sungguh la tidak selesa. mesti bingit gile telinga kan. dh la xyah wat keje. berblogging lg best. hehe

Anak Perak said...

klu aku jadikan alasan tu untuk mengular.hehe..haha..uncle tu kencing ko tu.jgn ler dgr

sI tEDI said...

mcm mana nak keje Bos kalau bunyi bising???

Aini said...

siyes mengantok kawn2... rase mahu mngurung diri di dalam surau dan tido... =)

ASaDa RyutaRo said...

hahahaha...

ala.. baru 5 kali.. sikit je tu. kahkahkah..

mmg x tenteram giler nk buat kerja dalam hiruk pikik kebisingan..

semoga dapat siapkan keje dgn aman.. hehe :P

♥etiey erywan♥ said...

WAh...best- la dapat cuti.. hihi...:)memang tak kan tenteram kalo ada gangguan cam gituh... mabels la kalo dpr entrykan 10 post sehari.. shabas...shabas

natasya said...

okey gak 2.....
hahahahahaha~
nak kerja pom x senag...betol x?huhuhuhu

Nazz@Purple said...

dah sudah renovate tu ke lom...?kalo lom..sabo je le..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails