Followers

Monday, May 3, 2010

Mengapa Wanita Seperti Aku Membulat

Aku mula rasa tension dengan berat badan aku nih. Tension. Sampai rasa semua baju yang aku try tak kena langsung dengan aku. Even baju dalam almari kat rumah ni dah banyak menjadik ketat sendat mandat bila aku cuba. Sudahnye berperuk la baju - baju aku kat dalam tu tak di pakai lagi. Sape nak, sila roger, aku jual satu longgok 5 ringgit.

Dengan tak malunye aku mengumumkan berat badan aku masa minggu orientasi UTM, Julai 2006 ialah 56 kg dengan ketinggian 163cm dan now, dekat sepoloh kg bertambah! Ape benda yang aku makan sampai jadi macam ni dalam masa 3 tahun sahaje ye kawan-kawan? Jawapan nye adalah fast food! Ye aku penggila fast food sejak masuk U.

Zaman Dulu Kala - Lonjong je muka aku (Tudung kelabu, bju coklat)

Dulu masa mula-mula ade la sebulan sekali makan fast food cam MCd, KFC dan pizza hut. Lepas tu 2 minggu sekali dan sekarang boleh dikatakan setiap minggu mesti ade. Itu kerja gila. Wahai gadis yang masih bertubuh langsing, sila ambil pengajaran dari cerita aku ini kalau tak mahu sesal sesesalnya seperti aku okeh.

Perkembangan @ pengembangan? (Tahun dua kat UTM- Baju hitam)

Makan Mc Chicken itu memang la sedap, mudah dan cepat jek di telan tetapi hasilnye?? Kau tengok la sendirik....

Sekarang! Membolat kan?

Kepada sesiapa yang ada tips diet hebat, tips menguatkan semangat untuk berdiet, yang mampu menurunkan berat badan aku, sila lah lontarkan di kotak komen. Tolong la aku si wanita yang semakin membulat ini...

Tolong la.. Tolong la... Aku nak kurus semula... Nak pakai baju cantik-cantik lagi.... =(

8 comments:

Nurhidayah Shamsury said...

minumla jusmate 5..hehehehe

Nazz@Purple said...

same je kita..nak kurus jgk..biasa la bila umur semakin meningkat metabolisme kita semakin lemah...so mkn kene beringat2..

Wawa~* said...

umur dh naik ni berat nadan pun naik... x boleh lebih makan sikit tanpa senam2... mmg laaa mmbulat (merujuk kt diri sndiri, huhu)

NeenaAnuar said...

tak der lar adik nie gemukss mana pun... hihi.. ok.. tapi kalau rasa2 nak test cara akak berdiet nie.. cuba tips2 yg tertulis di entry nie yer!

http://neenaanuar.blogspot.com/search?q=tips+nak+kurus

Didi Nadhirah said...

gmbr last tu sampai kena menyorok dalam pokok hehehehe...mencik i pun gemok dlm gmbr ni

Silence Shooter said...

tu tandanyer anda sihat..
ahahahahahahahaha~!!

riezgurl said...

wahahahahaha! ko makin gemok+membolat...nk berlawan ngn ak nmpknye ni...xleh jd ni..hahaha! ak pun da naik 10kg beb..cmne ni..adoilaa...nk kt mkn fast food je..xda la plak..ak mkn slow food je..hmmmm~

dila -my- said...

salam,

dh lama x wat blogwalking...tertarik lak ngan isu nie..hehe..dulu2 masa zaman study berat akak nie pun underweight...makan byk mana pun kurus maintain jerr...dulu pun akak study kat UTM gak..sonokk!! oke..kalo nk cuba cara diet akak nie..leh cuba masuk ke web akak yea...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails