Followers

Thursday, May 20, 2010

Impian Aini Di Kala Ini

Photo cun ni kredit kepada rolandhashim.com


Aku macam tak percaya umur dah 23 tahun. Serius. Kadang isi form selalu tersasul letak umur 19 tahun. Mak aku dulu anak dah dua dah umur cam ni. Bila dah sedar umur dah 23 ni, mula la terpikir apa je la yang aku dah capai pada umur 23 tahun ni. Sekali lagi. Macam pelik dan janggal aku rase bila menaip angka 23 ni tau.

Aku rasa yang telah di capai dalam 23 tahun ni cuma menggengam segulung ijazah sahaje. Kerjaya? Memang la ada kerjaya tapi masih belum kukuh lagik Perlukan peningkatan kerjaya yang lbih stabil lagi. Okeh. Aku ada impian. Impian yang aku kalau boleh nak aku laksanakan sebelum umur aku 25 tahun.

1. Beli rumah untuk mak ayah aku

Alhamdulilah ade rumah sendiri(family punye) sekarang. Tapi rumah yang kami duduk sekarang suasananye sangat la tak best okeh. Dah la tepi jalan besar (gila bising), laman tak luas dan tak sesuai la untuk bakal cucu-cucu diorang nanti..haha. Aku idamkan rumah family yang ade laman yang luas, corner lot mungkin ataupun beli rumah kat kawasan kampung. Gila luas laman nanti!

2. Beli kereta

Wajib la kan. Memang la sekarang ni tak ade masalah pun aku naik bas g kerja, g mana-mana sebab dekat sini memang senang dapat bas, dah nama pun rumah depan jalan besar, sah-sah tunggu bas depan pagar rumah jek weh. Tapi kena pikir gak, nanti-nanti aku dapat kerja lain kat ceruk dunia yang susah dapat bas atau memang tak ade bas macam ne? Ate nak kayuh beskal? Aje gile..

3. Nak Kawen

Ini paling paling mesti la.. Sape tak nak kahwin kan. Ada orang jaga, ada anak, ada keluarga, ada si dia yang sentiasa dekat, bahgianya lah... <--mula berangan sambil pejam-pejam mata =). Dulu aku target umur 22 habis belajar, 23 kawen. Hamboi hamboi.. Target memang sedap. Ingat nak kawen tu free? Semuanye uwang kan.

Itu je lah matlamat aku setakat ni. Buleh ke tak boleh dilaksanakan bergantung pada diri aku sendirik kan. Kena rajin kena kuat berusaha selain tak lupada kepada DIA yang ada kat atas sana. Eh jap, nak tukar yang nombor 3 tu jadi nombor 1 boleh tak? Huhu =)

18 comments:

❤ ~ * cik aidacomei * ~ ❤ said...

hoho...sume org pon ade impian yang same macam awk..kalau sye..sye nak kawen cecepat..hehehe...

illafira said...

1 & 2 dah ade.. no 3 je blum.. cmne ni.. umo dah meningkat tapi lum kawin2.. hahaha..

baru umo 23??? muda lagi dik.. byk ms lagi leh kawin.. hehehe

illafira said...

1 & 2 dah ade.. no 3 je blum.. cmne ni.. umo dah meningkat tapi lum kawin2.. hahaha..

baru umo 23??? muda lagi dik.. byk ms lagi leh kawin.. hehehe

hajarus said...

Insyaallah mudah2an semua impian tu akan tercapai...

anyway cantik sangat.. sangat.. sangat.. pic tok Ti tu... dr zaman sekolah lagi memang minat giler kat dier.. :)

Kie-yu said...

Impian kita sama!
cuma aku baru 22
tu je beza~

♥Hernee Nazir♥ said...

cpt2 kawen..hehehe

kodok hijau the ghost writer said...

semoga impian itu akan tercapai InsyaAllah, jika ada kemahuan mungkin tiada masalah untuk berusaha. cuma yang penting dalam segala perbuatan jangan ada perkataan N.A.N.T.I @ T.U.N.G.G.U kerana perkataan itu akan menyebabkan kita selalu terlupa dan akan hilang segala impian.

nota tapak kaki: btol ke aku yang tulis ni?

Didi Nadhirah said...

jgn nak ngade...bg i lepas dulu huhuu

myravea said...

hohoho..bila da msok 20an, mesti macam2 nk kne pikir kan..aiyakk..risaurisau..

NeenaAnuar said...

don't worry dear... insyallah.. semua impian adik tu nanti akan tercapai jugak satu hari nanti! :D

touyakaruma said...

Alright ! Jom kawen !

faizerkaizer said...

Impian yang tinggi,.semua perlu kai wet..
dun't worry,isyallah ada la rezekinya,.

riezgurl said...

owh ko da 23 da..tua nyeee...hehe..
tu r bila nk kawen ni..ak pun ngh menunggu org msk minang ni..tp xmsk2 pun ag...hmmmm

ellis suriyani said...

ehem..jom dtg blog ellis..ade gamba adik LISA SURIHANI yang hot..

ravishingpeacock said...

i noe dat ur dream will come true...ganbate!!

ain fathihah said...

good luck dgn impian awak ya

ain fathihah said...

impian yg hampir sama...ehehe...
saya pun plan umur 22 grad, 23 nak kawen...berangan je lebih...duit xdak

Uruchimaru @ kf said...

wish dream come true !

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails