Followers

Sunday, March 7, 2010

Apakah Cinta Sempurna


First nak cakap, ketika nak mula menaip entri ini aku telah jatuh dari kerusi dengan gaya yang sangat buruknye. Kerusi buruk itu telah patah kerana aku gemok kerusi itu telah terlalu uzur, kasihan. Sakit di punggung masih terasa tapi masih tetap cool turun ke bawah ambil kerusi di meja makan dan sambung menulis entri ini.

Ok jatuh kerusi tiada kena mengena dengan Cinta Sempurna. Itu hanya sekadar selingan. Yang hendak aku coretkan malam ini berkaiatan lagu Cinta Sempurna dari Yuna. Lagu ni best digemari ramai tapi aku dan officemate sangat la tidak suka dengar lagu ni kat radio pagi-pagi. Terasa lemau di pagi hari bila dengar lagu tu kerana sangat mendayu-dayu dan lemah longlai..

Adapun begitu, bagi pasangan bercinta yang sedang hangat bercinta mahupun yang sedang dalam krisis percintaan, lagu ini tersangat la felling sampai boleh menitiskan air mata. Aku yang tidak berapa gemar lagu ini pun telah tangkap feeling apabila mendengar lagu ni hari ni. Apakah maksudnya? No komen. =)

Ok mari la sama2 tangkap feeling dengar lagu ni atau dengan hayati bait lirik lagu Cinta Sempurna dari Yuna ni.





Cinta Sempurna -YUna

Aku Manusia Lemah

Selalu Terjatuh

Berbeda Aku Dari Mu

Kau Berdiri Teguh
Aku Serba Tiada Aku Kekurangan
Dan Bila Kau Tiba
Aku Hilang Dari Kewujudan


Sempurnanya Sifatmu

Tulusnya Hatimu

Jujurnya Niatmu

Tingginya Kesabaranmu


Lepaskanlah Diriku

Kerna Aku Tak Mampu Tuk Menanggung
Sebuah Cinta Sempurna

Darimuu
Darimuuu...Oahh...

Bukan Aku Tak Pernah
Mengerti Dirimu

Kusanjung Setiap Kata Cinta
Kau Berikan Aku

Hilangkan Rasa Itu
Akhirkan Semua

Dan Bila Kau Sedar
Aku Hilang Dari Kewujudan..

6 comments:

kenwooi said...

everyone wants the perfect love =)

kenwooi.com

Ajey Mahat said...

cinta yang sempurna adalah cinta seikhlas hati..

ezzati said...

tgh bayangkan jatuh kusi tu

ASaDa RyutaRo said...

cinta sempurna..
best! best!
mybe sbb minat yuna kot.. heee~

*err.. best kan jatuh kerusi? hehe :P

kodok hijau the ghost writer said...

i love yuna..

entah aku tak penah mengenali apa itu cinta

zella said...

i mmg suka yuna...
best!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails