Followers

Wednesday, March 3, 2010

Siapa Ada Simpan Koleksi Cerita My Fair Pricess?

Hari ni aku nak bercerita tentang satu drama bersiri kegemaran aku iaitu siri drama cina tajuknya My Fair Princess. Drama ni ada season 1 sampai 3. Tersangat la best cerita dia. Masa tu sekolah dalam tingkatan 1 ke tingkatan 2 la macam tu. Memang hot la citer tu masa tu. Setiap isnin sampai jumaat pukul 8.30 malam kat ntv7.


Ya Allah memang aku suke sangat tengok cerita ni masa tu. Tak pernah miss. Sanggup tinggal rumah sorang-sorang tak nak ikut family pergi pasal malam semata-mata tak nak miss tengok 1 episod pun. Kat sekolah pulak sibuk bercerita dengan kawan-kawan pasal episod malam sebelum tu. Masing-masing minat cerita tu. Pernah sekali kena cubit sampai terangkat dengan cikgu sebab duk berbual pasal citer ni dengan member time cikgu ngajar kat depan..haha


Cerita ni best sebab dia mengisahkan pasal dua orang puteri raja dan kisah mereka yang selalu kena denda sebab nakal.Walaupun nakal, hati diorang baik dan mereka sangat comel! Aku dan kawan-kawan siap kumpul gambar pelakon-pelakon cerita ni. Sanggup beli poskad die, gambar-gambar sume. Aku still simpan sampai sekarang gambar Vicky Zoa Wei yang comel tu..


Selain tu yang buat cerita ni menarik adalah kisah cinta dua orang puteri ni dengan kekasih masing - masing. Aku paling suka masa part diorang lari keluar dari istana. Macam-macam halangan diorang tempuh. Best sangat woo.. Selalu geram dengan Maharani dan pembantu dia Rong Mama yang tak habis-habis nak cari pasal dengan 2 orang puteri ni supaya Maharaja benci. Emosi sungguh aku masa tengok cerita ni tau.

Entri pasal ni aku tulis sebab aku teringat masa cuti raya cina hari tu aku ada terperasan drama ni di ulang balik kat ntv7 tapi time petang. Masa tu je la aku sempat tengok. Kalau kat office ni boleh bukak tv, hari-hari aku nak tengok. Aku dah lama nak tengok cerita ni balik tau, selalu search kat youtube tapi yang aku jumpa cerita ni versi dah alih bahasa ke bahasa ape ntah pastu tak de sari kate bahasa melayu pulak tu. Tak feeling langsung nak tengok cam tu.

Ada sesiape ade CD atau video cerita My fair princess ni tak? Tak kira la season 1 ke 2 ke 3 ke.. Teringin sangat nak tegok lagi... =)

20 comments:

etomyam said...

menarik layan cerita cina ni...jadi syok n ralit....hehehe

zaradgreat said...

haah!!
dulu suka jugak tengok citer nih
best sgt2

Fia Abas said...

dlu kita pon suka citer nih..best..cube tgk kt web ni www.viikii.net maybe ade citer tu kot =)

::FAIZ FARISH:: said...

Akupun dulu layan crita ni. haha. Klakarkan? best.

zella said...

aah...time raya cina hrtu ade tgk cite ni kat ntv 7... ;)

cute..suka tgk muka ppuan ni..dulu dia slalu berlakon skrg ni ade lg ke??

sI tEDI said...

alahai..
xde lak

lieya orange M.I. said...

...cerita paling glamour dulu kat sekolah...aisyooo, lamanyer tak tengok ...

dah ada season 3 ker???

gO mi NaM said...

lor..tkde la..you are beutiful ag best

Hanafana said...

Salam..
Fana ade cite tuh..hurm..nak diburnkan ke? Tapi tak ade malay sub laa.. :)

wachak said...

ssyhhhh .. wa pun ter'layan' gak citer ni. Itu puteri manyak cute ooo .. hehehe.

sapa nk lepas rindu tu boleh ar layan DEKAT CNI

Zhafran Vengence said...

huhu..igt lagi..dulu kakak sy suka tgok cita ni..lama dah..huhu xD

fiD said...

kalau ade konfu aku baru minat, bab cinte ni kureng!

unlisted_one said...

salam kenal ya.

rasa ada beli season 1 punya dulu,..kena cari ni,..memang best zaman2 tu kan.

|Liyan| said...

uik.. aku suka citer ni...... tapi aku tak penah pon buat koleksi muvi selain american pie...hohohoho...

Aini said...

zella : macam dah jarang tengok vicky zoa wel ni berlakon dah... Last tgok masa shoalin soccer dlu =)

Aini said...

lieya : Season 3 memang ade tapi pelakon ade yg dah tukar. Vicky Zoa wei pun dah tak ade.. =(

Aini said...

Hanafana : Season 3 punye kan hana? Huhu..nak yg season 1 @ 2..huhu

Unlisted_one : cari2 jgan tak cari.. dah jumpe habaq mai.. huhu

fiD : Citer ni pun ade kungfu jugak meh.. sebab tu best. =)

wachak : thanks ye... tapi tak ade subtitle jugak.. layan je la.. =)

kodok hijau the ghost writer said...

aku memang suka layan citer cina, korea dan jepon

tapi kalau cd cina aku tak simpan, kalau cd korea adalah aku simpan buat koleksi

Anak Perak said...

ade2..kat kedai

bib said...

saya ada season 1 & 2 jak, yg ketiga tak tgk lagi.. dgr2 pelakon ramai yg ganti.. "new my fair princess" pun best gak.. jalan cite lg menarik.. sempat tgk season 1 je..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails