Followers

Saturday, March 27, 2010

Handphone Tercicir Dalam Teksi. Cuainye Aku!


Ok baca tajuk je mesti korang nak marah, salah kan aku kan... Jangan la.. kesian la kat aku. Tengah sedih ni. Ini memang gila. First time aku cuai macam ni, berkelakuan budus sebegini.

Alkisah semalam balik kerja aku naik teksi sebab bas tak ade. Naik teksi pun ngan sorang pompuan india ni. Sampai esso die yang bayar tambang. Aku hulur duit separuh tambang die tak nak. Tak pe la, baiknye budak.

Turun dari teksi, si budak india terus kejar bus, die keja singapore. Aku pulak jalan nak masuk mart esso tu sambil seluk-seluk handbag. tetiba rasa ada yang tak kena. MATI! Handphone tak ade.

Gelabah. Tengok teksi tadi dah ghaib. Cuak tak hingat la masa tu. Terus cari public phone. Dail no telefon aku. Mula-mula dapat, lepas tu disconnect. Call lagi, disconnect lagi. Call lagi, tak dapat langsung! Dah nanges.

Call encik bf dengan suare yang susah nak keluar. Die pun try call handpone aku tak dapat dah. Handphone tu dah di matikan. "Dah selamat dah syg.. Kena beli hp baru je lepas ni. Biar padan, cuai sangat." Huaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa..... Kejam.

Sepantas kilat je orang amik dah handphone tu. Tak sampai seploh minit pun teksi tu jalan tau tak. Suspek utama dalam kes ini adalah :

1. Orang yang naik teksi tu selepas aku.
2. Pakcik teksi itu sendirik.
3. India yang bayar tambang teksi aku tadi.

Sekian. Sedih =(





24 comments:

ain_dira said...

benda dah jadi..angkat iphone pasni..hehehe

kodok hijau the ghost writer said...

yang salah awak lah...mamu sgt..hish ..org pempuan inilah masalahnya suka sgt kehilangan..kehilangan barang, kehilangan cinta,uik ada kena mengenakan..ala dah hilang..mintalah EN Bf awak belikan... atau nak minta budak GB buat kutipan derma ker? hahahah


lain kali jangan mamu..k

.::WaNiE::. said...

alahaiii, xdek rezki tu. uhuhuhuhu

abis dah..beli la hp baru :D

fiD said...

ade hikmah, sebab BF belikan baru t, hehe

TiKa LEh said...

ciannye...hr aku sy pun hlang hp gak..tercicir kt taman..sabar2..leh dpt hp baru

NeenaAnuar said...

alololololo... ciannyer dia... jgn cedey2 keh... tak per lah, nak wat camner dah tak der rezeki.. nanti mintakkan en. boypren belikan HP baru yer! :D

starsyeea said...

lerrr...same lak naseb kite ye...ku pon baru tecicir hepon smlm lepas dinner kt ballroom regency. skg ku calling2 dapat lg...kompom tader org amek, ku jek cicir kt mane2. dah la silent, adoiii...

taper2, byk2kn sabo...ku faham perasaan ko...doa byk2 k.

zella y said...

dh xde rezeki kn...
pasni dpt beli hp baru la ye hehehhe...

prnah gak jd mcm ni...rs nak nanges je bila kita call memula bunyi pastu trus didconnected...sedih...

mi3ra said...

bli blackberry laa lepas ni
hehe
syan
sabar laa ye

Shafie said...

sabar la ye..
kecuaian yg kdg sukar disedari.

padin said...

huhu.. seram!!.. seram tengok gambar budak tu.. hehehe..

D'Blaze said...

kena suruh Detektif Conan siasat ni..suspek pun dah ade, cuma kena cari alibi masing2...hehehe

kasmin said...

alahai kesianya... ni mesti hp mahal.. beli je hp nokia 3310.. hehehe..

si para para said...

err saya tak ambik hp tu..betol...

safiyyahosman said...

xpa..nanti allah bg rezeki awk yang lain..=)

sipisenan said...

hukhuk.. sdey gler.. kne lak hP tu br beli ker.. adoi. xpe2.. ade hikmah d sebaliknyer.. maybe pasni tuhan nk bagi rezeki dapt hP lg mahal ke.. hehe.. =)

From The News said...

ada hikmah tu..
takpe2..lepas ni kena lebih berhati-hati.

dYanah aMin said...

cian la..siap list suspek utama tu..xpe..kali nie cuai..lain kalilebih berhati2..

sI tEDI said...

aduhai!!

x pe.. hikmahnye.. kena hati2 di lain kali!

ameer said...

Masalah cuai bila jaga handpohe memang banyak.. kawan aku pun dah tiga orang, handphone jatuh toilet.. hehe...

khairil said...

anggap je xde rezeki, mgkin ada hikmah di sebalik kejadian mana kita nak tau dan lain kali jangan terlalu cuai =)

Nashays said...

serius kesian...sasau weh tipon ilang

zety said...

sian u kan fon rosak xpe lagi kalau dh hilang tu alamtnye..haii.i pn xtau nk ckp pe,sbr je lah ye.mane la tau si bf u nk belikan ke.hehehe dpt fon baru free lagi tu

-oɔoɔFD- said...

hee,encik bf ea :) sweet !

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails