Followers

Wednesday, March 17, 2010

Hari Yang Lemau Kembali Segar


Haiyaa.. Lemau sungguh hari ni. Dah petang baru nak publish entri terbaru........

Pasal ape? Pasal pagi ni masuk-masuk office agak kecoh sikit. Semua macam kelam kabut ni. Tapi dalam kelam kabut tu ada jugak lawaknye yang membuat kami yang sedang ketegangan bekerja ketawa bagai nak gila ramai-ramai. =)

Mana taknye, masuk-masuk opis, dah dapat email dari bos pasal kerja yang nak kena buat pagi ni. Aku pun baca la dengan dahi yang berkerut-kerut dan kemalasan. Sebaris demi sebaris baca. Senarai 1 hingga 8 langsung tidak mengujakan.. Lemah longlai je baca satu-satu.

Tapi bila tengok list terakhir dalam email tu, terus mood teruja menjelma, tiba-tiba senyum sampai telinga. Baca sekali lagi untuk kepastian. >>Tenghari tak payah keluar, makan pizza hut. Order ke office. -dr Bos- << Ok comfirm tak salah baca dah. Yihaaaaa...

Time nak call delivery pizza masing-masing sagar bugar pesan itu ini. Tadi pagi stress je muka memasing siapkan kerja...haha. Makan pulak kat bilik meeting. Tiba-tiba sorang bersuara, "kalau tiap kali meeting bos order pizza kan bagus, bersemangat sket!". Mak aih tinggi sungguh cita-cita kau, bankrup bos.

Ok nak menyiapkan entri ni pun makan setengah hari. Dari pagi bawak ke tengahari baru siap. Sambil menyelam minum air. Buat kerja sambil curi-curi tulis entri =)

6 comments:

zella y said...

dpt pizza br bersemangat la ni ye!
;)

! .MiE. ! said...

oit nice blog ... jgn lupa follow k

Eye_nee said...

Makan Pizza ini hari ekk...

sI tEDI said...

makan percuma! yey!

Aini said...

yup2... kenyang sudaaaa.. =)

ZACK ENTRY said...

best la dpt bos mcmtuh..=)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails