Followers

Tuesday, April 13, 2010

Red Mummy RM 10 000 Sebulan Dengan Berblog.


Tengok tajuk pun buat aku teruja. Kepada siapa-siapa yang kata berblog ni tak ada faedah dan membuang masa sahaje, sila bukak mata luas-luas dan bukak akhbar metro hari ni. Baca tentang Red Mummy atau nama sebenarnya Mira Abu Bakar tuan punya blog Pencinta Merah @ Redmummy.com.

"Hasilnya selepas tiga tahun menulis dia menerima pendapatan pertama daripada Nuffnang berjumlah RM90. Diikuti RM150, RM300 sehinggalah sekarang mencecah RM10,000 sebulan."

Daripada artikel Jadi Mewah Tulis Blog kat Metro tu, peh aku jadi kagum gila dengan Red Mummy ni. Memang niat berblog bukan semata-mata untuk duit. Berblog untuk kepuasan diri, bercerita, berkongsi cerita dan idea. Tapi dalam masa yang sama memang tak salah mengambil peluang yang ada depan mata kan.

Untuk baca artikel penuh pasal Red Mummy ni kat metro boleh baca kat sini ++Jadi Mewah Tulis Blog++ Blog Red Mummy ni memang sempoi. Kemas dan bahasa yang dia guna pun sempoi je. Tu yang ramai minat blog dia tu.

10 comments:

POSH76 said...

bangga jadi seorang blogger & bangga sbb RM melayu yang berjaya hehe

kodok hijau the ghost writer said...

ahhhhhhhhhhhhh mak merah laghii ahhhhhhhh

dah cukup aku kena sound ngan peminat dia..

tapi mak merah selalu jawab email aku

hajarus said...

wooowwwiiiii... bestnyer... kire 2 dlm 1 la ni.... tahniah red mummy... ;d

Aini said...

tahu tak pe korang.. Next three years i pulak jadi purple mummy..muahaha.. =)

Asiah Termizi said...

yeahhh, ada baca dalam metro tadi. best kan? tahniah RM

nabilah_2908 said...

mmg kagum dgn dia..

baca gak tips2 yg dia berikan..antara yg menarik..kena publish 10 n3 setiap hari...pergh..bnyk tul idea dia kn.. :)

Matjoe said...

good luck. most important is our content. kak red bukan senang nak sampai ketahap dia sekarang ni

NeenaAnuar said...

org kata sambil menyelam minum air kan... ;)

memang patot di sekelll jerk kepala org2 yg dok kata bloggin nie buang masa kannnn....

cikezza said...

salam n hye..

stuju!!! sape kate berblog xb'faedah n buang mse.. RM dh buktikan blogger pn blh bjye..

nand nasyari said...

wah..gile ah..
nand baru 7 hengget je..haha :P

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails