Followers

Friday, April 30, 2010

Maluuuuuuuu - Kisah Tersalah Masuk Aku


Hari ni aku pergi office tumpang my abang. Dalam kereta dengar hot fm si fara fauzana dengan Faizal Ismail sembang pasal kes tersalah masuk. Macam-macam kes yang pendengar cerita. Aku yang dengar jek ni pun terkekeh kekeh ketawa..haha

Pasal pe aku ketawa? Pasal aku pun pernah ada pengalaman tersalah masuk okeh. Ianya sangat memalukan tahap nak sorok muka dalam tanah okeh. Lokasi kejadian ialah bangunan CICT, UTM skudai. Masa kejadian pulak ialah masa minggu orentasi iaitu minggu pertama aku kat UTM terchintaaa itu.



Masa tu ade ceramah ape ntah kat bilik seminar CICT tu. Lepas tu time rest aku ajak la my roomate pergi toilet. Sambil berjalan menuju ke toilet tu mulut kitorang tak habis-habis berborak. Al maklumlah kan, baru kenal mesti la banyak benda nak tanya,. U ade boyfriend ke, ape sume kan..haha

Sampai kat toilet aku pun masuk bilik kecik dan member ni plak duk posing-posing depan cermin betulkan tudung dan gaya sambil tunggu aku. Sambil aku kat bilik kecik tu sempat lagik kitorang borak, gelak-gelak. Ala biasa la pompuan kan. Kat sebelah bilik kecik aku tu ade orang jugak, senyap je. Mungkin bengang kami berdua telah menganggu kosenterasi nya meneran. =)

Lepas tu kan korang, tetiba member aku kat depan ni menjerit. Lepas tu aku dengar dia lari-lari keluar dari toilet, tinggalkan aku dalam tu. Aku pun ape lagi, cecepat la keluar jugak. Mak datuk ko... terkejut beruk aku.. nengok ade dalm 4 orang chinese boy tengah tercengang pandang aku. Aku pandang ko, ko pandang aku.

Masa tu bengang tak payah cakap lah. Tambah pulak rase nak marah bebudak cina tu. Ape kes ko ni reramai masuk toilet pompuan ni. Sekali member aku masuk, tarik aku keluar daa sebelum sempat aku marah. Masa kat depan pintu toilet tu, dia ketuk-ketuk pintu toilet macam nak tunjuk sesuatu tapi suara tak terkeluar. Mak datuk aii sekali lagik!! TANDAS LELAKI!

Matiiiiiiiiiiiiiiiiii.......... Maluuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu. Dalam kebengangan dan malu tahap tertinggi ni terus kami pecut lari turun tingkat bawah. Macam nak mati gelak nak cover malu. Macam ne bleh tak perasan masuk toilet lelaki ni? Pasal sepajang jalan nak g toilet tu berborak je keje, pintu toilet pun memang dah terbuka so tak nampak la tanda TANDAS LELAKI ituh! Lagi pulak kami budak baru yang mana lah tau selok belok UTM tu!

Gila tak gila la.. Lepas tu kitorg teringat plak orang yang ada dalam bilik kecik sebelah aku tu. Mesti dia ingat dia yang tersalah masuk toilet, tu yang dia senyap jek kat dalam tu...haha. Okeh sejak peristiwa itu aku tak pakai langsung dah baju yang aku pakai pada hari itu selama 3 tahun aku kat UTM. Malu punya pasal, takut diorang cam baju tu..haha

Okeh sudah.. Cukup - cukup lah gelakkan aku okeh.. Sila sambung buat kerja. Gelak kan orang nombor satu!

Adios.. =)




20 comments:

kenwooi said...

lol.. enter wrong toilet? that's hilarious! =P

ASaDa RyutaRo said...

hahahaha.. malu seyh..

tu la. lain kali tengok dlu elok2 tanda kat depan pintu toilet b4 masuk. hahaha..

kan best dh dpt malu secara percuma.

nasib baik tak maki-maki cina 4 org tu lagi. kahkahkah..

*belum pernah tersalah toilet.

hani syahida said...

hehe..kenangan ;-)

alif said...

ok la tu..dari termasuk tandas rimau..kekeke..


errr...agaknya mamat yg meneran tu pun tak pakai gak baju dia 3 thn..

ada jodoh tu..kalau jumpa. :)

www.syoknyadownload.blogspot.com

Salina said...

haha malu gileeeee

Melissa Mjb said...

hehehe. setendet la tu. saya pon penah t'masuk toilet laki akibat terlalu tidak dpt menahan nk t'kucil. muke da merah tp tetap nampak gangster bile kuar dr toilet tu. padahal......... MALUUUUUU. hehe

s h a f i q h a s h i m _____ said...

tadi dengar gak kes mcm ni kat hot fm :P

BalqisShafiqa said...

salam jumaat.
niasalah masuk tandas tersalah tu.
kadang2 pic gaun utk female tu x jelas. :)

BalqisShafiqa said...

salam jumaat.
niasalah masuk tandas tersalah tu.
kadang2 pic gaun utk female tu x jelas. :)

Ika Suhaimi said...

wahaha..takpe,pengalaman..best wo..
psl tak pkai bju yg same, aku pon pnh..cz kne tangkap dating kt skola dulu..haha..aku teros tak pkai bju tu smpai biler2..

kodok hijau the ghost writer said...

dari ini story aku rasa yang lebih gugup masa tu mesti mamat dalam bilik air. sebab dahlah tgh melepas lepas tu terdengar suara ompumpuan mesti terbantut nak buang hajat..

konfem sembelit mamat tu selama seminggu. heheheheh



nota tapak kaki: di us kalau silap masuk bilik air tak menjadi isu.

Didi Nadhirah said...

kalo i jadik laki dalam toilet tu i mengaum aum aum hahahah..biar dua minah yg salah masuk tandas ni takut...pg td dgr gak kat radio tp tak sure pasal masuk tandas ni aini ke fana hehehe

iQBaL HaSBuLLaH said...

xcukup gelak lagi la..
hahahahahhaa...

LIP (^_^) said...

hikhik...kelakar sungguh nih..

hajarus said...

hik3x.. lawak la... tp hajar pun pernah gak berlaku situation camni tp nasib la baru separuh jer termasuknye... ;d

Eye_nee said...

Hahaha..nak masuk kepala kat dlm tanah ekk..kira ok la tu..pengalaman beb...

ahmad ibrahim said...

hahaha...

sHaFAa said...

haha..malunye..

APAN said...

papepun jngn bunuh diri lak...rilek je....
nape sye ni x penah silap masuk tandas ek????
nak gak merase malu tu....
haha...

tumpang lalu....:)

bencinta said...

haha... tergelak saya baca..
sampai tak nak pakai baju tu 3 tahun.. huhu..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails