Followers

Saturday, August 21, 2010

Budak Sekarang Memang Makin Rosak Blue Tak Sudah

Dekat facebook pagi ni aku disapa oleh manusia yang mengelarkan diri dia sebagai Bahtera Hancur. Memang dah hancur lebur budak ni gamaknye. Ayat pertama dia ialah ;

Awak pernah ke layan blue?

Marah betul aku dengan soalan bodoh gila seks macam ni. Jawapan aku senang jek. "Insap2 la bulan ramadhan bulan mulia ni. Sekian."

Olloooh sayer tanyer jewk... Mcm la awak x peenah layunk blue..

Sah budak baru habis sekolah mungkin. Taip ayat nak menggedik jek tak reti nak taip guna perkataan betul. Macam mane Bahasa Malayu SPM tak fail kalau mcam ni perangai. Penguin betul la.

Menyirap tul aku. Aku kalau budak2 miang macam ni terus aku teringat kat baby2 yang kena buang, kena bakar, jumpa kat parit kat tong sampah sume tau. Emosi aku tau.

"Hoi. Manusia macam kau ni la perosak bangsa tau. Bawak2 la taubat. Bulan puasa ni bulan mulia ni. Kita ni bila-bila je boleh mati. Kang kalau mati tak sempat taubat macam mane." Aku bertazkirah geram.

Diam. Terus tak berani menggedik lagi dah. Insap dah kot..

p/s : Jadilah budak yang berguna kepada agama, bangsa dan negara!

11 comments:

Amir Izzat said...

salam..ish! budak mana tue? kuang ajar betol..aduhai.kurang didikan agama la nie..kalau kerajaan sekat laman web porn..tak leh dah layan..kan bgs..

hurm..aduh2..budak Melayu? Masalah-masalah..kalau jumpa kat luar,kasi tarbiah banyak2 ..hehe.. kasi sedar..haa..

p/s:akan ku berbakti kpd agama..bangsa dan negara..

fathiahRAIHANA said...

heee, dasat r akak tarbiah dy . hodoh sgt perangai bulan2 puasa nie , padan muka .

Skype Crew said...

kasi tag skali bdk tu kt en3 tuan umah...baru dia taw... :)

Wan Gerrard said...

apa la yang budak tu pikir bulan puasa ni, adoi2

Gerrard prihatin^^

Mariella Liyana said...

blue-tooth kot?? hehe

(bulan puasa, kene think positif je :P)

avid gunner said...

sah budak sekolah

ASaDa RyutaRo said...

tazkirah pasal maut dengan orang camtu boleh berkesan.. hihi.. biar beringat sikit pasal mati..

Adam said...

rosak-rosak...

agak-agak la bulan puasa ni. generasi sekarang tak macam dulu dah.

salah siapa?

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

ko bagi tau je kat mak bapak dia mesti tak kental

::cdot the dot:: said...

sengal punya budak..

mekchu said...

risau.. anak-anak kita 10-20 tahun akan datang ntah cemana lah gaya nya.. mintak dijauhkan

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails