Followers

Monday, August 23, 2010

Biskut Raya Pertama Aku Dah Ready =)


Salam pagi senin semua... Sabtu ahad lepas projek kuih raya aku sudah bermula. Cepat sangat ke aku start buat kuih? Ala dah aku cuma Sabtu Ahad je ada masa nak buat kuih raya ni kan. Hari bekerja balik kerja terus berbuka, malam dah lepak kan. Jadik ini sajelah masa yang ada.

Jadi projek pertama adalah biskut mama carrie pink perisa strawberry. Dah lama mengidam ni nak makan. Dari raya taun lepas..haha. Akhirnya berjaya jugak aku buat sendiri untuk makan puas-puas..huhu.



Langkah pertama. Love love.. Terap bentuk hati camni. Sweetkan pink love ni.. Suci murni jek kan.

Next. Proses menghias love yang suci murni tadi dengan aising. Corak lorek tak cantik tak payah komen okeh, orang first time buat memang gini la..haha

Jeng jeng jeng.. Hasil lepas di bakar. Gebu tak? Alhamdullilah cubaan pertama menjadik dengan jayanye walupun corak huru hara..haha

Dah sejuk simpan la dalam bekas dan sorok! Kang letak kat tempat terbuka alamatnye tak sempat raye pulak kang...


Satu aduanan yang aku buat dapat lebih dari seratus biji kuih. Yang dalam bekas ni tak termasuk yang reject sebab hangus atau corak super huduh..huhu. Berbaloi baloi buat sendiri. Kalau beli 50 biji paling-paling RM20 ye dak?

Sekian laporan pagi senin yang indah =)

11 comments:

kodok hijau the ghost writer said...

kalau minta satu balang bleh tak?? blehlaahhh

wah windu aku ngan kaw..

..nOj.. said...

alamak sedapnye. comel je luv kaler pink. senang tak nk buat ni. nk buat gak la

Aini said...

kodok : eh ko pegi mane lama tak lalu lalang kat sini..hehe

noj : Senang kot kalau buat ikut betul2...huhu

kodok hijau the ghost writer said...

jgn marelah kakok.. mmg windu ngan kakok.. tapi cutilah kakok... lupa nak bawa noteboke itu puncanya.. buah tangan tak adalah.. tapi salji ada bawa..cairlak bila sampai klia hahahaa

Nabiel said...

wahhh~
cm menarik jek!sedap x?hahahaha~
bg test dlu aini~=P

chenta said...

saya pun dah start buat kuih raya semalam..hehehe

ataicha said...

sedapnya.. best2..
simpan kat ataicha sket tau.. nak datang beraya..

Zaharah said...

wah cantek nyer..

mane resepi..
slalu ade bg resepi.huhuuu

SyAmSuL AnUaR said...

wah...nmpk sdp lh..nk ckit..err + lg nk bnyk..hehehehe(^^)

Saya Suka Cara Kamu Berfikir

Ichigo Miro said...

xde utk test drive ke aini..ahaks
sodap je tgk tuuuuu....

FarRa said...

salam.. awak,,
kenapa sy icing 2 cam x lekat kt biskot..
pastu.. lepas bakar dia naik gelembung2.. cam telur dlm minyak panas..
sedih r.. cubaan kali nie x bape jadi..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails