Followers

Friday, August 27, 2010

Lagu Raya Nostalgia Dan Syahdu


Lagi lebih kurang 2 minggu lagi ni nak raya. Mood raya dah makin berkobar-kobar kan.. Lagi-lagi gaji dah masyuk, lagi la excited nak bershoping raya kan.. Raya raya raya.. Kat mana-mana orang sibuk buat persiapan nak raya.

Raya kalau tak ada lagu raya memang tak sah. Ingat lagi masa belajar nun kat Pulau Pinang dulu, berjurai air mata dengar lagu raya sorang-sorang sambil buka puasa sorang-sorang.. Haha.. sedih la weh jauh dari keluarga kan.

Lagu raya lama - lama lagi la nostalgia. Syahdu je dengar. Aku paling suka dengar lagu raya Aishah Pulanglah, Lagu Raya Anuar Zain dengan Elina, lagu raya yang Uji Rashid dan Hail Amir nyanyi pun aku suka. Best woo..

Lagu raya terbaru yang artis baru-baru nyanyi ada yang best ada yang tak best. Yang rancak-rancak best la.. Contohnya lagu raya yang artis SRC nyanyi ramai-ramai. Memang terasa la meriah nak beraya bila dengar lagu tu..

Antara lagu raya lain yang aku minat ialah..... Jeng jeng jeng...

1. Ku Pohon Restu Ayah Bonda - Mamat
2. Selamat Hari Raya - Saloma
3. Seloka Hari Raya - Uji Rashid & Hail Amir
4. Dari jauh Ku Mohon Maaf - Sudirman
5. Dendang Perantau - P Ramlee
6. Selamat Hari Raya - Rahimah Rahim <----- yang ni best gila. Meriah! =) 7. Riang Ria Di Hari Raya - Junainah 8. Pulang Di Hari Raya - Noorkumalasari 9. Bila Takbir Bergema - Rafeah Buang 10. Bersabarlah Sayang - Sanisah Huri
11. Warna-warni Aidilfitri - Artis Warna Music
12. Balik Kampung -Sudirman
13. Dendang Hari Raya - Jalil Hamid
14. Cahaya Aidilfitri - Black Dog Bone
15. Indahnya Beraya Di Desa - Azlina Aziz
16. Senario - PUasa Dan Raya
17. Kepulangan Yang Dinanti - Aman Shah
18. Menjelang Hari Raya - DJ Dave
19. Anugerah Aidilfitri - Siti Nurhaliza
20. Musafir Di Aidilfitri - S Jibeng

Baca tajuk pun korang dapat agak lagu dia macam mana kan.. Ni lah antara lagu raya yang best untuk di download dan didengar..huhu.. Banyak website and blog yang boleh download / muat turun lagu raya ni.. Google je..huhu..

1 comment:

Cikgu Az said...

best2 lagu rye ni hehe

my blog : http://azimaris.blogspot.com

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails