Followers

Thursday, August 12, 2010

Mama Carrie Pink Di Mana Kau?

Gambar kredit to resepi diana

Eh tadi kan, masa tengah fokus buat paper work kan, tetiba otak aku ke lain. Terus bukak google, cari biskut mama carrie pink. Hajat dihati nak mencari resepi la untuk raye. Eh mesti korang nak kate mama carrie kuih pesen dulu-dulu yek? Sory yek, dulu tak dulu aku tetap suke okeh.

Dulu masa zaman sekolah asrama dulu, ada member namenye Firdaus mak dia meniaga kuih raya ni. Eh untuk pengetahuan kan, dulu aku tak minat langsung biskut mama carrie okeh. Rasa susu, aku memang tak suke ye minum susu tau.. wek wek tau..

Pastu si Firdaus ni mak dia ada jual mama carrie macam-macam warna tau. Pink, purple dan hijau. Selalu kan jumpe yang putih je kan. Pastu dia kasi pek percubaan. Cett kecik2 dah pandai buat market. Sekali aku rasa yang pink tu terus aku suka. Mak hai sedap sungguh.

Rasa strawberry mama carrie pink tu. Cantik plak tu. Terus aku call mak kat rumah promote kat mak suro beli..haha. Pulak tu ngan kawan-kawan mak dia bagi harga murah. Ye la budak skolah katekan. RM 10 je sebalang. Terus order 2 balang lepas mak bank in duit.

2 balang yek. Tapi nak tunggu cuti sekolah baru boleh balik rumah tu kan, maka tinggallah setengah balang jek ye kawan-kawan hasil kerakusan aku. Tau je la budak hostel kan. Lapar sentiasa. Nak menguyah 24 jam kan. Akibatnye sebelum balik raya aku order 1 balang lagik..hehe

Eh tak jumpe la resepi mama carrie pink tu.. Gambor je ade. Korang ade resepi? Ke cuma tambah perasa & pewarna pink jek. Semudah itukah?



4 comments:

Nabiel said...

cedap tuh!hehehe
tp kn mama carrie tuh bkn ke name bedak?muehehehe

PuPeL said...

sedapnye mama carry..nak! :P

..nOj.. said...

wahhh mmg biskut olskul ni. aini nnt dh dpt resepi letak kt blog ek. nk tiru gak

Zaharah said...

erm noi contact la kwn noi tu tnye:)

mcm sedap je

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails