Followers

Wednesday, August 18, 2010

Jalan - jalan Naik Kereta api


Geduk gedak geduk gedak...duk dak duk dak duk dak...bunyi keretapi.. Ade orang dari kecik biasa naik keretapi dari segamat ke kuala lipis, kuala lipis ke segamat.

Sampai dapat nama timangan dukdaq sebab mase kecik-kecik kalau naik keretapi mesti dia sibuk berbunyi sama geduk geda geduk gedak macam keretapi...hehe... <-- mantik ni jap lagi kena marah ngan Dukdaq sebab terbocorkan rahsia dia =)



Eh tapi aku tak pernah naik keretapi jalan jauh macam tu okeh seumur hidup ni.. Teringin tau. Hari tu masa pergi pahang ingat nak naik keretapi tapi tak dapat plak sebab pergi sensorang kan, jadi puan emak tak bagi.

Tapi yesterday ha, my friend Johana Mohd Yasin telah memberitahu mahu bercuti-cuti Malaysia bersama. Lokasi cadangan adelah banyak. Menurut seorang lagi ahli mesyuarat tingkap kami iaitu Ain Sasuke, percutian nak kena tunggu kereta JMY XXXX keluar baru best.

JMY XXX ialah bakal kereta Johana. Beliau sanggup menunggu sehingga plat JMY keluar baru beli kereta demi membina keserasian antara nama beliau iaitu Johana Mohd Yasin dengan plat kereta JMY tersebut.

Namun yang demikian, plat kenderaan terkini kat Johor sekarang adalah JMK XXX. Jadi adelah agak berkurun nak tunggu JMY tersebut keluar. Jadi, aku telah mendapat idea untuk bercuti-cuti Malaysia dengan keretapi ke Pahang.. Weeeeee mesti seronok.

JB - Kuala Lipis. Kemudian dapatkan kereta percuma dari encik hilmi selaku orang lipis. Oh ye, encik hilmi juga boleh kami lantik sebagai pemandu pelancong. Antara lokasi menarik ialah cameron highland , bukit Freaser dan jugak air terjun ape nama ntah tak ingat.

Wah aku dapat rasakan rancangan percutian ini menarik dan menjimatkan kos.. Harus di usulkan kepada ahli mesyuarat tingkat segera yang mungkin. =)

4 comments:

..nOj.. said...

heheh dulu penah skolah kt kelantan jap. tetiap minggu ulang alik dr lipis ke pasir mas. 4 jam dlm ketapi. best wei. kalo boring leh jalan2 pg kantin. sambil2 tu bole baring kt seat. hehe

Ckin Kembaq said...

tak suka ngat naik keta api..kena berhimpit2 laki pmpn..huhu tapi kalu terpaksa naik,tak kisah pun..janji smpai destinasi yang nak pi..

natasya said...

kak~~~~tempat saye 2.....alahai..bler kak g??best kak..hehehehe~

citrasakura said...

nak ikut!!! tak kira jugakkk =p

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails