Followers

Saturday, February 27, 2010

Berat Sudah Mencecah 6* Kg Pura-pura Terkejut! Siapa Ada Tips Diet Hebat Dan Berkesan?


Alkisah setelah lebih 6 bulan tanpa mesin penimbang berat badan di rumah, aku pun telah membeli mesin penimbang yang baru dengan harapan semangat untuk menurunkan berat badan semakin berkobar-kobar. Bukan ape sejak penimbang lama tu rosak, diri sentiasa yakin bahawa berat badan still maintain walaupun sudah banyak baju yang aku rasa semakin mengecil <----still tak nak mengaku badan sendiri yang semakin membesar lalu menuduh baju itu mengecil. Cis sungguh.

Maka pagi ini aku pun merasmikan penimbang baru itu dengan JERITAN keterujaan terhadap nilai berat yang di catatkan. Panik, sakit hati, sedih, keciwa. Sampai hati.. Kegilaan terhadap makanan, keterujaan mencuba pelbagai resepi baru, perasaan kasihan melihat makanan yang bergelimpangan di atas meja adalah punca malapetaka ini. Taubat, mahu serius mengubah semua ini.

Kesannya, sedang berguling menonton tv petang tadi, emak kehairanan tiada juadah minum petang untuk keluarga ini daripada aku. Tiada lagi pizza buatan sndiri, tiada kek batik biskut marie, tiada juga donat comel, mahupun roti jala cicah kari. Cukup. Hentikan semua ini. Berat orang dah 6* Kg maakkkkk. Kita perlu hentikan semua ini..... =(

9 comments:

lieya orange M.I. said...

jom hentikan sama2..=D

hajime said...

huhu...jogingla...jgn mls..:D

Armyrule said...

ala baru 60 jer...klu lebih2 skit pun ok lg tuu...hahaha...klu xnak, meh la 2 3 Kilo kat saya...huhuhu

F I T said...

hehe bagus-bagus sebab dah stop makan petang-petang tu..bleh tahan ke?? kalau saya memang fail a..tak tahan a...godaan tu besar sangat.. :P

Khas Untuk Freshie Blogger. Jom Terjah Blog Paling Annoying Ni Supaya Korang Tak Jadi Blogger Annoying!

~ نورحياتي ~ said...

jom kite diet & jogging same2!!wakakaka..
saye pon nk kurangkn brt badan.. :)

Chaer_ChA-X said...

tips pertama...xyah mkn...
tips kedua.....pegi bersenam

kak ina kl said...

salam..masa anak dara memang kena jaga badan..klu dah kawin pun kena jaga kan..tapi akak ni payah sangat nak turun berat badan..sabar ajerlah

Fia Abas said...

usaha2 hehe jgn makan =)

ZE said...

nak bg 1 tips jer bleh??hehe
kalo nak berdiet, kite kene mkn..yg pnting kurgkn yg sedap2 la..mcm mkn mknn pahit, tawar, n xsedap la sng citer..kalo yg sedap tuh yg buat gemok..papepon imi adalah AUTA yer..sila rujuk kpd mereka yg mahir..=P
salam berdiet..lalalala

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails