Followers

Monday, February 22, 2010

Aku Rindu Zaman Itu....


Rindu nak ketawa berdekah-dekah sampai keluar air mata melayan karenah kawan-kawan kelas 504 yang kepala gila-gila dan ceria itu.

Rindu nak masuk kelas pagi-pagi buta, lepas tu sambung tido ramai-ramai dengan diorang sampai lonceng perhimpunan bunyik.


Rindu nak pergi prep malam, borak-borak sakan, cerita pasal raya kat kampung masing-masing, pasal nak makan pe bila cuti sekolah nanti, cerita gosip terhangat kat maktab.

Rindu dengan suasana menjelang SPM kat kelas.. Meja masing2 menimbun dengan buku... Walupun sibuk dengan buku, gila tetap ada... =)



Rindu nak lepak umah warden menghabiskan segala yang ada dalam peti ais dia.. Seronok sangat. Terima kasih cikgu Adam dan isteri yang sangat sporting dengan kami.. =)


Rindu nak outing dengan kawan-kawan ke pekan pontian. Naek bas ramai-ramai, then beratur ramai-ramai kat ATM BSN keluarkan duit, jalan-jalan ke pasaraya senyum pastu makan kat KFC. =)

Rindu nak bergaduh-gaduh dengan budak-budak kelas sebelah time pertandingan menghias kelas. Gaduh mengalahkan budak form 1. Budak form 1 pun tak de excited time pertandingan ni.. Apekah..



Rindu nak bermain game-game best masa minggu aktiviti maktab.. Seronok dapat lupakan buku selama seminggu. Masa ni semangat kelas sangat membara dan kami bertambah rapat..


Rindu nak ejek si Yasin yang suka baca majalah hello bollywood sembunyi-sembunyi kat kelas. Bila senior datang, cepat-cepat dia campak majalah tu ke belakang.. Aiseh tak boleh lupa..

Rindu nak makan kat dewan selera.....

Rindu nak balik ke maktab....

Rindu nak sekolah semula.....

=(


15 comments:

maisyara Pot! Pot! said...

btul2.. mai pun ngah windu nk kutuk2 cikgu paling nyampah nyah kt skola tu dgn kwn2.. last2, mntx maap biler nk SPM! hehehe

joegrimjow said...

sayang xde gambar untuk di ceritakan
huuurmmm

fiD said...

aku setiap cuit sem,mesti jenguk asrama, xtawu la, jadi adat, coz zaman asrama lg besh dari U,hmmm

zella said...

wah...byk nyer gambar dolu2 hehhe

Ayda Munir said...

Zaman sekolah memang best:)

CiPoT CeDoT said...

windu kat saya x??/
eh??..tetiba plak kan..

flygurl said...

yup..time duk maktab..minggu aktiviti paling best.
huhu..boleh maen2...

zaradgreat said...

rindu jugak!
T_T

ezzati said...

bila teringat zmn2 ni syok gak kan :)

Aini said...

fiD : yup zaman sekolah asrama paling best..huhu. =)

ezzati, zara, ayda, maysara : betul..rindu zaman sekolah

flygurl : Haah..minggu aktiviti mmg super duper best! =)

ain nia said...

rindu jugak zaman itu :'(

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

kina pun rindu gak zaman tue...

rindu kat bf lama,kengkawan lama...

hehehehehehe...

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

lupa nak tanya.ini mesti tangkap gambo guna kemera biasa je kan?mcm ner leh ltk kat sini? guna scaner ker?

ajar kina leh? kalau dah bls bg tahu kina kat chat box.nti kina dtg sini blk.

Aini said...

kina : yup. Kita scan je gambar2 lame tu masuk kat pc.. =)

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

mmm...kena scan ker? kina x de la scaner. huhuhuhuhu..

ada cara lain x?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails