Followers

Thursday, February 4, 2010

Teka Teki :Kenapa Cucur Udang Ni Tak Ada Udang Pakcik??

Alkisah aku beli cucur udang kat gerai tepi office tu. Sampai kat office buka-buka sangat hampa hati dan perasaan ini bila tengok cucur udang ni tak ada udang.

"Penipu! Cucur udang tak ada udang! " Protes aku.. Tiba-tiba member sebelah meja ni bersuara.

"Kak, kak penah dengar tak cerita kenapa cucur udang tak ada udang? "

Dia pun bercerita. Alkisah satu hari tu ada sorang budak nak beli cucur udang kat bazar ramadhan. Lepas tu dia tengok cucur udang kat kedai makcik tu tak ada udang. Dengan rasa ketidakpuashatian yang membelengu jiwa, si budak pun tanya la kat mak cik tu, kenapa cucur udang makcik tak ada udang. Ini tidak adil makcik. Lepas tu makcik tu pun jawab cam ni, "cuba adik tengok kat kedai sebelah tu dik. Cucur badak kat kedai sebelah tu ada badak tak adik? ".

Pehh..terkisima aku mendengar cerita dia diikuti dengan hilai tawa budak-budak lain kat office ni. Cett terkena aku.. Memang la tak logik nak letak badak kat cucur badak..huwaaaaa.. Tapi cucur udang harus lah ada udang walaupun udang kering sekalipun..huh

p/s : Tetap geram dengan pakcik jual cucur udang kat simpang tu. Kang i pergi serang die kang dia jawab macam makcik dalam cerita dak office ni cam ne.. =(


13 comments:

zella said...

hehehhe...
klu cucur badak ade badak...xtau nk kata la...

Didi Nadhirah said...

kalo ade cucur badak berapa keturunan br nk abih cucur tu hahahahha

Admin.Jomss said...

haha... aku pernah dengar dah citer ni dulu. makcik tu mmg loyar buruk. kalu pakcik tu jawab cam makcik tu,ko cakaplah nanti biler takde customer nanti jgn plak pakcik tanya saya naper takde customer dlm kedai saya.hehe

Amir said...

udang mahal, save bajet

Jaws said...

hahaha...
lawak giler..
logik gak laa jawpan dia..
hehe..

F I T said...

alaa cucur badak takde pe sangat..cuba kalau kuih bom..hah kalau ada bom bahaya tu..bleh meletup dalam mulut hehe

sI tEDI said...

alah... saja bagi alasan x konkrit. kalau letak badak, bape cucur lah boleh goreng?

Eye_nee said...

Rasa macam nak goreng mak chik tu pulak......merasa jadi cucur mak chik...ish mak chik ni buat lawak membara pulak dia....

ASaDa RyutaRo said...

hahahaha...
dia dh blend hancur udang tu.. bg x susah hadam..

*cucur badak xde badak.. mybe dia dh blend jugak..

ASaDa RyutaRo said...

hahahaha..
dia dh blend hancur udang tu kot..

*cucur badak.. mybe org hancurkan badak buat cucur..

bellar0ssa said...

wahahaha.lawak.bygkan cucur badak de badak.nak ke mkn.pe ke sengal sgt mkcik oi.

ila-ali said...

Tergolek-golek gelak...baru 1st time baca / dengar lawak ni....

zairie said...

sy nak cucur duit... letak duit skali kat cucur tue eaa... hehehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails