Followers

Monday, July 12, 2010

Ini Ialah Mee Bandung Original Dari Johor Yang Sangat Mengiurkan


Tak tipu. Mee bandung Restoran Kaki Bukit Kampung Ladang, Gelang Patah ini memang superb best! Gerai dia biasa-biasa je, dalam kampung, tapi dia punya mee bandung, meletop. Aku ngan famly singgah makan time nak balik kampung hari tu.

Yang tak boleh belahnye, ayah aku selaku driver masa drive lalu depan gerai tu dia tanya tak de sape nak belanja mee bandung ke? Pasal gerai tu tengah lengang,tu nak menyinggah tu. Selalu berlambak orang tunggu Q nak merasa mee bandung kat situ tau.

Haha..kalo suro belanje diam sokmo semua orang. Lagipun sume orang cam penat baru balik kerja terus balik kampung kan malam tu. So kereta pun terus meluncur laju. Pastu tetiba ayah aku nak makan jugak, so die pun terus buat uturn kat laman rumah orang..haha


Kalau lalu gerai tu then nampak ramai orang kat situ, hentikan je lah niat nak singgah okeh. Melelah la air liur nak tunggu turn dapat merasa mee bandung dia. Pasal tukang masak dia sorang jek..huhu. Pasal tu ayah beria nak singgah malam tu, orang tak ramai.

So kami anak beranak pun makan la mee bandung yang menggiurkan itu dengan nikmatnye. Last-last adik aku yang dipaksa membayar sebab dia baru gaji...haha.. Hambik ko kena ketuk... Dah besar2 pun nak mintak bapak bayar ke? Aku ni lain la, baru habis belajar.... Lah sanagatttttttt...

11 comments:

Fifi Rahmat said...

hoishhhh. i puasa ganti neh. sengaja tauuu u pose gini. eh, tau x resepi dia?

sujairi said...

tengok gambar pun aku dah meleleh air liur.. fuh my pebret ni mee bandung... susah sangat nak cari mana yg sedap dah sekarang ni..

sI tEDI said...

tutp mata! tutup mata!

Kujie said...

kalau kak jie mengidam nengok ni mcm mana?

sapa nk hantar dr johor tu...aishhhh

kodok hijau the ghost writer said...

makan laghi ???

Dark Half said...

perghh….mencabar minda tol tgk gmba mee bandung tu. kalau p gelang patah, mesti mau try

FeeQ said...

any recommendation of nice mee bandung at johor bahru or skudai or kulai area? need for my next food hunting trip where will go down back to johor. Thanks. Can just email me... not really need visit my blog. Thanks.

Kancilbiru said...

memang menggiurkan wohh....huhuhuu..ada org bagi perencah mee ni tapi malas nk buat...tak tau rasa apa..

touya said...

teringin laa pulak nak makan

ken said...

looking good.. yum =)

..nOj.. said...

arr arrr sib baik la perut dh kenyang sket ni. mmg rupe yg menawan tu. sedap nye lahai. tolongggg

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails