Followers

Friday, July 30, 2010

Projek Hujung Minggu Ini dan Gambar Seksi


Haha hihi huhu.. Masyuk... Gaji dah masuk... Tak sabau nak mulakan projek hujung minggu ni.. Eh esok la hujung minggu.. Mau cat bilik... Cat bilik warna pe? Warna pink.. Haha..bukan kasi nampak gedik tapi mau kasi nampak sweet sikit je.. Warna bilik sekarang adalah kuning.. Terang nau..

Siap je cat bilik nanti baru boleh ke kedai perabotan untuk projek lain plak... Projek katakau... Projek menghabiskan boreh.. Ater.. Kate nak make over bilik kan.. Mesti la nak nampak lain sikit. Uh jangan risau terlebih bajet. InsyaAllah tidak kerana setelah baca buku ini aku telah mengaplikasikan ini :

Perbelanjaan = gaji - simpanan

dan bukannya

Simpanan = gaji - perbelanjaan

Ha.. Simpanan telah di asingkan dan di simpan jauh-jauh dulu sebelum berbelanja supaya tidak over excited. Musim nak raya kalau belanja dulu baru simpan maka simpanan boleh jadi = RM 0 okeh. Setuju? Nafsu di bulan puasa kan lain macam sikit.. Tengok je la pon buka puasa cam mane kan....

Haa... Korang jangan tak nak mengaku..
Macam aku tak tau plak kan.. Lum pun start puasa lagi korang dah terbayang kannnnnnnnn.......

Ayam percik..........

Murtabak....

Ayam Madu....

dan Tepung pelita ni kan..... =)

Gambar mengiurkan kredit kepada Bual-bual Kosong dan Kampungboycitygal dan Lushia.

p/s : Seksi tak gambar makanan tersebut?

11 comments:

Eye_nee said...

Terliur tgk ayam madu tu...ghajinnyer dia nak mengecat semula bilik dia...nnt tunjuk kan hasil nyer yer...

kodok hijau the ghost writer said...

makan lagi.... ahhh..bulan pose kalau kat letak pasal makan lagi.. aku serang umah kau nak berbuka. hahahaha

Aini said...

Eye_nee : kak, jgn kate bilik kak, raye tahun lepas 1 rumah sy yg cat..huhu

Aini said...

kodok : yok la perang.. comfirm di balas dengan entri super mengiurkan sepanjg bulan pose ni..haha

SYANI said...

Betui tu..Kena buat simpanan dulu baru boleh belanja. Kalau belanja dulu alamatnya simpanan langsung takde la..

intan said...

trliurnya..
skg tngah puasa ni..
sabar sabar..

..nOj.. said...

betul. kepak madu tu mmg mengiurkan sunguh2. skang lapo okeh.

gambar bilik tu sgt lawo

Aini said...

kepak madu yang gemok2 lagi la hai! terbawak mimpi..haha

xazryx said...

mmg seksi la .lapar gak dok tgk tuh .

ataicha said...

sedapnya..

chenta said...

tepung pelita tu 1 of my fav time buka puasa..tp br je mkn kuih tu kelmarin..hehehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails