Followers

Friday, June 25, 2010

Budak 9 Tahun Lahirkan Bayi Lelaki Kat Pulau Pinang?

GEORGE TOWN: Pihak berkuasa negeri akan menyiasat kebenaran laporan sebuah akhbar harian berbahasa Cina yang menyebut seorang murid Tahun Tiga di sini telah melahirkan bayi lelaki selepas mengadakan hubungan sulit dengan budak lelaki berusia 14 tahun.

sumber mstar online

Aku harap berita ni tak benar la.. Umur 9 tahun tu. Darjah 3 lagik ni. Katanya budak perempuan itu berasal dari keluarga yang berpecah belah. Betapa peranan keluarga itu penting dalam mengawal gejala sosial. Dalam usia 23 tahun ini, aku rasa bersyukur sangat-sangat dilahirkan dalam keluarga yang sangat prihatin.

Teringat ->

masa tingkatan 5. Time cuti sekolah kawan-kawan ajak pergi tengok wayang (first time). Sampai dah menangis pun mak tak kasik. Lepas dah habis SPM baru merasa tengok wayang.

masa tahun 1 kat UTM. Keluar dating dengan en emi. Ayah call en emi. "Nor Aini tu masih sekolah. Jangan kacau dia belajar. Kalau nak kawan, tunggu dia habis belajar 3 tahun lagi." Tegas.

Sehingga aku kat Universiti pun ayah masih anggap aku budak sekolah yang perlu di jaga serba serbi. Alhamdullilah.

En emi juga masih setia menunggu. Alhamdullilah =).

10 comments:

Fifi Rahmat said...

umur 9 tahun dah blh bersalin? meaning, umur 8 tahun dah dtg period? erm, x brp nk paham. wanita mengandung 9 bulan, kan?

Aini said...

daripada berita tu budak tu walaupun umur 9 tahun, badan dia besar maknanya dia dtg period awal la tu. Tak semestinya perempuan dtg period lepas 9 tahun

ieQa sWetLuv said...

itulah zaman sekarang.. nasib baik family ika aman sentosa je parents selalu ingtkan itu ini.. kalo betullah.. mmg kesian budak tu hishh

shameel Iskandar said...

Tak mustahil sebenarnya kalau budak umur 9 tahun boleh dah melahirkan anak haram. Dunia hari ni mmg sgt huru hara.

kalau nak tahu lebih lanjut ttg keparahan pelajar2( trmasuk sekolah rendah spt kes mengandung anak haram) bolehlah bertanya kepada guru2 disiplin dan kaunseling sekolah.

Mereka amat tahu cuma adakalanya merahsiakn kes ini demi nama baik skeolah. Macam mana saya tahu? sebab saya juga seorg guru

..nOj.. said...

loh bagus la tu. membesar sama2 ngan anak nanti. isshh teruk betul dh malaysia skang ni. sgt2 risau la nk membesarkan anak gini gaya

ASaDa RyutaRo said...

macam2.. baca dari berita tu badan perempuan tu besar. tak mustahil gak dtg bulan umo 8 tahun. isk!

tak tau kebenaran cerita, tak dpt nk kata apa..

pandai2 jaga diri.. =)

Privacy_Resident said...

tentang period tak tau nak komen.
tapi tentang bersalin ni.

umur 9 tahun dah alami pengalaman bersalin? urgh!

JOM KERJA WATER & LEKAR...

NeenaAnuar said...

perrgghh! biar benar!

touyakaruma said...

anak dia karang nak panggil emak ke akak ?

leh jadi ibu termuda di dunia nie

kodok hijau the ghost writer said...

aku rasa merapulah semua tu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails